Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Direktor Hypo Real Estate dao ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Axel Wieandt, dosadašnji voditelj strategijskih poslova Deutsche Bank, naslijedit će na čelu koncerna Hypo Real Estate Georga Funkea koji je dao ostavku.

Georg Funke, 53-godišnji šef HRE-a, odstupio je nakon velikog pritiska iz vladinih krugova u Berlinu. Funke je dao ostavku koja je odmah stupila na snagu, priopćeno je iz banke. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Njemačka vlada dala jamstva za sigurnost banaka Slika nije dostupna Merkel: Vlada radi na spašavanju Hypo Real Estatea

Tijekom političkih napora da se HRE, veliki ulagač u na tržištu nekretnina, spasi od krize u koju je zapao, njemački je savezni ministar financija Peer Steinbrueck žestoko kritizirao Funkea i odbijao daljnju suradnju s njim. 

>> Njemačka vlada dala jamstva za sigurnost banaka

>> Merkel: Vlada radi na spašavanju Hypo Real Estatea

Njemačka savezna vlada dala je jamstvo za HRE u visini od 35 milijardi eura. Osim toga, banke su u nedjelju na večer odobrile HRE-u dodatne kredite u iznosu većem od 15 milijardi eura, te koncernu zajedno sa sredstvima njemačke Savezne banke stoji na raspolaganju ukupno 50 milijardi eura.

Konzorcij banaka predložio je nadzornom odboru HRE-a da prihvati Axela Wieandta kao budućeg predsjednika uprave, izvijestilo je nekoliko njemačkih medija.

Glasnogovornik HRE-a odbio je izjasniti se o tome, a mediji su javili da se očekuje da će nadzorni odbor prihvatiti Wieandta kao novog šefa posrnulog koncerna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene