Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ocjena ustavnosti

Hoće li je ukinuti? Devizna klauzula na Ustavnom sudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga radničkih sindikata podnijet će zahtjev za ukidanjem devizne klauzule u kreditnim ugovorima.

'Izrada zahtjeva Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti je pri kraju. Praktično se može reći da je na reviziji te ćemo ga podnijeti do kraja siječnja', potvrdio nam je predsjednik URS-a Damir Jakuš. Sindikalisti će o svom zahtjevu obavijestiti i predsjednika Ivu Josipovića te neke saborske zastupnike. Očekuju kako će Ustavni sud brzo riješiti njihov zahtjev.

Pročitajte i ovo Demokršćani Potvrdili odluku DIP-a Ustavni sud potvrdio: Demokršćani ne mogu na izbore Jelenko Krešo Srušen dogovor Burno nakon odluke Ustavnog suda, iz Sindikata pravosudne policije poručuju: "Ovo je poruka svima"

>> Kuna slabi jer nema stranih investicija

'Ustavni sud je svojevrsna moralna vertikala ove države, a u posljednje vrijeme su pokazali kako vode računa o važnim stvarima za Hrvatsku i njezine građane. Očekujem da će brzo i efikasno udovoljiti našem zahtjevu', rekao je Jakuš. Predsjednik URS-a zahtjev za ocjenom ustavnosti smatra logičnim jer je jedino sredstvo plaćanja u Hrvatskoj kuna.

'Hrvatski građani nikada niti jedan predračun nisu dobili u devizama nego u kunama koje su jedino legalno sredstvo plaćanja u našoj državi. Banke su nametnule vezivanje kredita za devize i to su građani morali prihvatiti ukoliko su uopće željeli dobiti kredite. Sada, kada je kuna malo proklizala, građani su ti koji podnose teret', zaključio je Jakuš.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene