Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dioničari jedno, Uprava drugo

Badel - tržišni lider ili gubitaš?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Badelu, najvećem hrvatskom proizvođaču alkohola teški unutarnji sukobi. Jedni kažu da je Badel u gubicima, drugi pak, da posluje dobro. Cilj je dakako, kontrola nad poznatim hrvatskim brendom.

Je li Badelova čaša puna ili prazna? Pobunjeni dioničari kažu - prazna. Tvrde kako šef Uprave Anto Perković stvara gubitke, gomila dugove, loše vodi Badel i želi rasprodati imovinu. 'Da je riječ o dobitku od 70 miljuna kuna čovjek bi bio zabrinut, a kamoli kada se radi o gubitku od 70 miljuna kuna. To najbolje govori u kakvim se problemima firma nalazi', kaže dioničar Ante Vrančić.

Međutim, prozvani šef Badela tvrdi upravo suprotno. Badel je, kaže, tržišni lider i to će ostati. Uvjerava da gubitaka nema te da je tvrtka likvidna i raste. 'Badel negativnu bilancu nije imao, samo imamo negativnu bilancu društva koje se zove 'Kalničke vode', ali ona je kao projekt za pozitivnu nulu previđena tek 2009.', kaže Anto Perković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez većih potresa Perković ostaje na čelu Badela 1862 Slika nije dostupna Potvrđeno Policija istražuje poslovanje Badela 1862

Sukob grupe dioničara s Upravom eskalirao je u kolovozu kada je Skupština otkazana, a dioničarima koji su željeli Perkovićevu smjenu, ulaz su zapriječili zaštitari. Vrančićeve dioničare podupire i Fond KD Investment koji drži 16 posto dionica. 'Ako ostane ova Uprava i Nadzorni odbor firma klizi u ponor - u stečaj', smatra Vrančić, no Perković dodaje: 'Badel u svojoj branši ima najbolje rezultate. Da ima poteškoća, ima. Ali one su savladive'. 

Izgleda da će na kraju presuditi sveprisutni potpredsjenik Vlade Damir Polančec. Njegov, odnosno glas šefa Fonda za privatizaciju Vedrana Duvnjaka bit će odlučujući za smjenu ili ostanak Uprave jer su sukobljene frakcije izjednačene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene