Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukinut pritvor

Žužul, Prskalo i Korpar izlaze iz Remetinca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasniku i direktoru Skladgradnje Slavenu Žužulu te bivšem direktoru i članu uprave Autoceste Rijeka - Zagreb Josipu Prskalu i Zlatku Korparu danas je ukinut pritvor u istrazi o navodnim nezakonitostima teškim 11,5 milijuna kuna prilikom gradnje nekoliko dionica i objekata na autocesti Rijeka-Zagreb 2006.

Žužulu, Prskalu i Korparu pritvor je ukinuo istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Zoran Luburić nakon što je ispitano svih 15 svjedoka na koje su osumnjičenici mogli utjecati. Glasnogovornik suda Krešimir Devčić kazao je da bi sva trojica iz Remetinca trebali izaći u poslijepodnevnim satima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najskuplja varijanta? U 30 km HAC planira gradnju tri odmorišta! Slika nije dostupna Pokrenuta istraga Prskalu i Lovrinčeviću određen jednomjesečni pritvor

>> Žužul, Korpar i Prskalo u pritvoru još mjesec dana

Istraga je pokrenuta prije deset dana, kada su Korpar i Žužul ponovno uhićeni, a Prskalo se već nalazio u Remetincu, zbog sumnje da je Hrvatske autoceste oštetio još jednim navodno štetnim ugovorom sa Žužulovom Skladgradnjom. Žužulu je ovo treća afera - prvi put je prije dvije godine, zajedno s Prskalom i još nekim čelnicima HAC-a uhićen zbog sumnji u malverzacije oko bojenja tunela Mala Kapela i Sveti Rok, a prošle godine zbog sumnji da je sudjelovao u izvlačenju novca iz Brodosplita.

Prskalo je od ranije osumnjičen i da je, zajedno s Korparom, HAC oštetio u aferi Fimi media.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene