Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jedan u pritvoru

Zadarska policija kod četvorice muškaraca našla cijeli arsenal vojnog streljiva

Policija zaplijenila arsenal streljiva u Zadru (Foto: MUP)
Policija zaplijenila arsenal streljiva u Zadru (Foto: MUP) Foto: MUP
Sva četvorica koju je istraživala zadarska policija već su počinila veći broj prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja pa im slijede optužni prijedlozi. Više tisuća komada vojnog streljiva skrivali su u domovima, drugim prostorima, autima i plovilima.

Zadarska policija istraživala je četvoricu muškaraca u dobi od 36, 42, 41 i 40 godina zbog sumnje da nedozvoljeno posjeduju i nabavljaju oružje pa pronašla cijeli arsenal.

Policija je pretražila domove i druge prostore kojima se koriste, automobile i plovila, te pronašla veću količina streljiva vojnog podrijetla kalibra 5,56 x 45 mm - ukupno 6593 komada, 31 komad streljiva kalibra 12,7 50 BMG, 908 komada streljiva vojnog podrijetla kalibra 7,62 mm, 416 komada streljiva kalibra 7,9 mm, također vojnog podrijetla, te više spremnika za streljivo koji primaju veći broj naboja nego što je to dozvoljeno temeljem Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Policija zaplijenila arsenal streljiva u Zadru (Foto: MUP) Policija zaplijenila arsenal streljiva u Zadru (Foto: MUP) Foto: MUP

Najmlađi od njih završio je u pritvoru, a protiv ostale trojice podnesene su kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Također je utvrđeno da su sva četvorica počinila veći broj prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, te će protiv njih biti podneseni optužni prijedlozi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene