Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije poginule žene

Dan nakon tragedije Suhopolje u šoku. Svjedoci prepričavaju kako je reagirao vozač koji je skrivio nesreću

Aktualno Galerija Nesreća kod Suhopolja - 2 Nesreća kod Suhopolja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nesreća kod Suhopolja - 1 Nesreća kod Suhopolja - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nesreća kod Suhopolja - 3 Galerija 1/3 >>
Dok sve žurne službe konstantno apeliraju da im se omogući hitni koridor, to nažalost jučer nije učinio 44-godišnji pijani vozač. Udario je bočno u vozilo hitne koja je od siline bačena u jarak. Život su izgubile dvije osobe.

"Čuli smo tri jaka udarca i brzo istrčali van", govori Irena iz Suhopolja.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Nesreća kod Varaždina - 4 Tragedija kod Varaždina Maleno mjesto zavijeno u crno, sumještani se opraštaju od poginulih: "Žalosno je"; Policija poslala posebno upozorenje

"Razbili smo šajbu da gospođu izvučemo, bilo je iza još dvoje ljudi. Njima smo isto pokušali pomoć koliko smo mogli", kaže njen sumještanin.

"Strašno. Eto, strašno", teško dolazi do riječi Irena.

Tako sekunde nakon teške prometne nesreće u Suhopolju opisuju ljudi koji su prvi priskočili u pomoć. Zahtjevna akcija i za suhopoljske vatrogasce.

"Vozača smo morali nekih dobrih dvadesetak minuta uz uporabu hidrauličkog alata izvlačiti jer je bio priklješten“, kaže Mirko Solar, DVD Suhopolje.
.
Svoje kolege i pacijenticu pod sirenama hitno prevoze u virovitičku bolnicu. Pacijentica i medicinska sestra stižu s najtežim ozljedama.

"Ozljede su bile takve da su bile inkopatibilne sa životom za ove dvije osobe koje su preminule nakon reanimacije i svih postupaka koji su provođeni nad njima", kaže Miša Benjak, zamjenik ravnatelja OB Virovitica.

Vozača hitne čeka operativni zahvat, a liječnica koja je u hitnoj bila kao putnik u bolnici je ostala na promatranju. Policija o uzroku prometne jasna. Za prometnu krive vozača koji je napuhao 1,16 promila alkohola u krvi.

"Započeo je radnju skretanja ulijevo na putni most a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti po druge sudonike u prometu“, rekao je danas Josip Štajdohar iz PU Virovitičko podravske.

Koliko ova količina alkohola smanjnje vozačeve sposobnosti za upravljanje autom pojašnjava prometna psihologinja.

"Senzorne sposobnosti kao što su sluh i vid za 20 posto, odnosno 30 posto, smanjena je širina vidnog polja, dakle mogućnost zamjećivanja nekih drugih predmeta i vozila", kaže Ljiljana Mikuš, prometna psihologinja.

No svjedoci nesreće navode kako je i sam pripiti vozač priskočio u pomoć.

"Evo čovjek koji je sudjelovao u prometnoj, počelo se dimiti iz kombija i stvarno, on je skočio po aparat odmah da se to ugasi jer se stvarno počelo dimiti. Bilo nas je strah da se nešto ne dogodi", prepričava Matej.
.
A da neke stvari treba hitno mijenjati misle i u Hrvatskoj udruzi djelatnika hitne medicinske pomoći.

"Obnova voznog parka pri avodima za hitnu medicinu se obavlja na razini županija. Naravno da sve županije nemaju jednake prihode“, kaže dr. Jaminka Perić.

O sudbini i karakterizaciji kaznenog djela za pijanog vozača koji je prema policiji skrivio nesreću nakon završenih svih vještačenja odlučiti će općinski državni odvjetnik iz Virovitice.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene