Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška nesreća na pruzi

Vlak iskočio iz tračnica zbog odrona, poginuo strojovođa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teška željeznička nesreća dogodila se sinoć na pruzi Zagreb-Rijeka.

Teretni vlak je iskliznuo iz tračnica ispred tunela Kupjak. Uzroci nesreće još se utvrđuju, ali prema prvim informacijama radi se o odronu neposredno ispred tunela. U nesreći je poginuo strojovođa, a njegov pomoćnik je ozlijeđen i nalazi se u riječkoj bolnici, ali je izvan životne opasnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije kočio na vrijeme Željeznička nesreća u Slavoniji: "Žurio se jer mu je sin sletio s ceste. Onda se autom zabio u vlak i totalno slupao vozilo" Ilustracija Važni napredak Napravili levitirajući vlak koji vozi po običnoj pruzi: Moći će razviti brzinu do 200 kilometara na sat

Nesreća se dogodila jučer u 19,50 sati između Skrada i Zalesine, blizu Delnica. Zbog nesreće promet na dionici između Delnica i Skrada teče autobusima, a jutarnji vlakovi kasne od 15 do 30 minuta, priopćeno je iz HŽ-a.

Vlak prevozio drvo i lim

Nakon završetka policijske istrage te istrage HŽ-ovog istražnog povjerenstva znat će se točan uzrok nesreće. Vlak nije prevozio opasan teret, u svom sastavu je imao 17 vagona tovarenih kontejnerima, drvom i limom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene