Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POVEZANO S PARNICOM SEVERINE I POPOVIĆA?

USKOK pokrenuo istragu protiv zagrebačkog gradskog zastupnika Gzima Redžepija, objavili i detalje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je u utorak donio rješenje o provođenju istrage protiv zastupnika zagrebačke Gradske skupština i bivšeg zamjenika pročelnice gradskog Ureda za zdravstvo Gzima Redžepija (45) zbog trgovanja utjecajem radi izmjene sudske odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju.

Tužiteljstvo je u priopćenju u kojem navodi samo dob okrivljenika izvijestilo da je Redžepi koristeći autoritet gradskog zastupnika i višegodišnjeg bivšeg zamjenika pročelnice Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, kao i činjenicu da je bio osoba od povjerenja tadašnjeg gradonačelnika Milana Bandića, pokušao utjecati na ishod vještačenja u sudskom postupku koji se vodi pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu. 

Pročitajte i ovo Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe

USKOK je precizirao da je Redžepi inicirao sastanak s jednim od dvojice vještaka koje je sud imenovao za provođenje psihijatrijsko-psihologijskog vještačenja radi donošenja odluke s kojim će roditeljem stanovati maloljetno dijete. Radi se o vještaku koji je zaposlenik i ujedno zamjenik ravnatelja Psihijatrijske bolnice koje je osnivač Grad Zagreb slijedom čega može utjecati na poslovanje bolnice u kojoj je zaposlenik, dodao je USKOK.

Redžepi je, nadodalo je tužiteljstvo, inicirao sastanak s vještakom da bi osigurao izradu nalaza i mišljenja vještaka kako to odgovara interesima tužitelja i tako utječe na ishod sudskog postupka u njegovu korist.

Tijekom sastanka je Redžepi rekao vještaku da je dobar prijatelj s tužiteljem u navedenom sudskom postupku, pri čemu je isticao njegove kvalitete i donacije koje je izvršio u korist Grada Zagreba. Uz to, Redžepi je rekao vještaku da je tužitelj dobar otac, neizravno aludirajući na potrebu donošenja nalaza u njegovu korist, a također je od vještaka zatražio da ga izvijesti kakvu će odluku donijeti u predmetu.

Kada ga je vještak, ne želeći postupiti suprotno svojem stručnom uvjerenju već svoj nalaz temeljiti isključivo na pravilima struke i stanju predmeta, izvijestio da je odlučio izuzeti se iz navedenog predmeta, Redžepi je izrazio nezadovoljstvo takvim slijedom događaja, doznaje se u tužiteljstvu. 

Istraga povezana sa Severinom?

S obzirom na to da je Severina Kojić svojevremeno javno prozivala vještake kako su pod utjecajem i idu na ruku Milana Popovića u parnici o skrbi nad njihovim zajedničkim sinom, za komentar smo pitali Severininog odvjetnika Matu Matića.

"Informaciju o tome sam vidio u medijima. Razgovarao sam sa Severinom, ni ona ne zna je li to točna informacija. Ona prihvaća da je to moguća varijanta jer se žalila na te podatke i tu osobu - da je bila neka inicijativa s te strane. Sumnja objektivno postoji", kratko je za DNEVNIK.hr komentirao Matić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene