Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poznat je i iznos

Detalji USKOK-ove akcije: Medicinska sestra omogućila više tisuća lažnih potvrda, okoristili se i neki poznati antivakseri?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK i policija provode pretrese domova članova navodne organizirane skupine za koje sumnjaju da su na zagrebačkom području izrađivali i potom zainteresiranima za novac izdavali lažne COVID potvrde, neslužbeno se doznaje u srijedu.

Policija i USKOK od jutros su u novoj velikoj akciji. Traju pretresi domova, a obuhvaćen je velik broj osoba. 

Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je među osumnjičenima i medicinska sestra koja je necijepljenim osobama u sustav unosila lažne podatke o cijepljenju kako bi mogli dobiti COVID potvrde.

Osobe zainteresirane za takve potvrde za njih su davale novac.

USKOK je objavio kako su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PU zagrebačkom.

"Navedene radnje provode se na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije, a odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinili koruptivna kaznena djela vezana za neosnovano izdavanje COVID potvrda", kažu u USKOK-u.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju.

Poznati i iznosi

Jutarnji list piše kako je riječ o proširenju akcije od kraja prošle godine, kada je uhićena medicinska sestra zbog sumnji da je u zamjenu za iznose od 500 do 1200 kuna izdavala krivotvorene potvrde. Navodno je bilježila u sustav da je osobe cijepila protiv COVID-a iako to nije učinila. 

Danas su navodno ponovno uhićene neke od istih osoba kao i prošle godine, uključujući medicinsku sestru.

U njezinu računalu policija je u prosincu prošle godine navodno pronašla podatke koji su ukazivali na to da je lažno cijepila više tisuća osoba, uključujući i neke javnosti poznate antivaksere, piše Jutarnji.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene