Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen ubojica Damira Šuće?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sumnje da je ubio 19-godišnjeg Damira Šuću jučer poslijepodne u Bračku policijsku postaju priveden je 19-godišnjak, inače prijatelj ubijenog.

Prema pisanju medija, tijekom noći osumnjičeni je gliserom prevezen u splitsku policijsku postaju, gdje je započelo ispitivanje. 

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Emomali Rahmon Nakon napada u Moskvi Rusija proširila istragu i na Tandžikistan: Nadgledat će ju sam vrh države Slika nije dostupna Priveden ubojica Damira Šuće Prijatelj priznao: 'Ubio sam ga slučajno'

Uz nalog dežurnog istražnog suca policija je pretražila kuću u kojoj osumnjičeni živi sa majkom i pronašla arsenal oružja, no ne i pištolj Crvena zastava kojim je počinjeno ubojstvo.

Pretpostavlja se kako je oružje pronađeno u kući u vlasništvu njegova oca koji je za vrijeme Domovinskog rata bio zapovjednik jedne postrojbe.

Prema neslužbenim informacijama, osumnjičeni se mladić brani šutnjom te odbija testiranje poligrafom. Policija ga može zadržati najviše 48 sati ako u međuvremenu ne dobiju nalog za produljenjem pritvora.

>> Damir Šuća žrtva klasične likvidacije, koristoljublje isključeno

Unatoč uhićenju motiv ubojstva i dalje nije ostaje nejasan. No čini se kako je osumnjičeni jedan od mladića koji je s Damirom prošle godine osumnjičen za krađu ronilačke opreme u vrijednosti od 70 tisuća kuna.

Tijekom istrage, obavljen je obavijesni razgovor s više osoba kako bi se rasvijetlile sve okolnosti događaja, izvijestila
je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj.

Damir Šuća ubijen je pucnjem iz pištolja u glavu, a tijelo mu je, nakon što su roditelji u ponedjeljak ujutro prijavili njegov nestanak, pronađeno u utorak navečer na makadamskom putu iznad Nerežišća.

Na glavi ubijenoga utvrđena je jedna ustrjelna rana kod lijevoga uha, a na mjestu ubojstva pronađena je i jedna čahura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene