Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smještena u odgovarajuću ustanovu

Obrat u slučaju požara u Mesničkoj: Policija objavila koga dovodi u vezu s namjernim paljenjem vatre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak četiri stana oštećena su u požaru u zgradi u Mesničkoj ulici. Policija je objavila kako je vatra podmetnuta.

Požar koji je u ponedjeljak oko 4 sata planuo na više mjesta u zgradi na kućnom broju 6 u Mesničkoj ulici u Zagrebu definitivno je podmetnut, javila je zagrebačka policija. 

"Obavljenim očevidom utvrđeno je da je zasad nepoznati počinitelj najvjerojatnije izazvao požar lakozapaljivom tekućinom koju je polio po gorivim materijalima na više mjesta ispred i unutar stambene zgrade, a potom ju zapalio otvorenim plamenom iz za sada neutvrđenog izvora", objavili su u utorak.

Da je netko namjerno palio vatru ispred više stanova, znalo se i jučer. Stanari ostalih zgrada iz dvorišta na istom kućnom broju negodovali su jer dvorište nema ulaznih vrata, pa ulazi tko i kad hoće. No prema policijskom priopćenju, osoba odgovorna za požar nije nitko izvana. Policija u vezi sa događajem dovodi jednu od vlasnica stanova.

"Osobi koja se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela 'Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom', 70-godišnjoj vlasnici jednog od stanova unutar zgrade, liječnička pomoć pružena je u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi, nakon čega će biti provedeno kriminalističko istraživanje", dodaju.

Kako je kriminalističko istraživanje u tijeku, više detalja ne otkrivaju, pa ne žele reći ni je li riječ o osobi koju je hitna zbog udisanja dima jučer prebacila u Vinogradsku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vatra ispred nekoliko stanova FOTO/VIDEO "Prije su nam pišali u dvorište, sad dolaze paliti": Detalji o šokantnom jutru u Mesničkoj

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BUKNUO U PETAK NAVEČER U požaru oštećena dva auta: Policija pronašla elemente kaznenog djela

U požaru su oštećena četiri stana, a visina materijalne štete zasad nije utvrđena. Ozlijeđenih osoba nije bilo. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene