Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jedna osoba u teškom stanju

Vlasnica splitskog doma: "Preminule su dvije štićenice. Dom ima sve uredne dozvole za rad"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar u Obiteljskom domu u Dugom Ratu buknuo je oko 19:20 u nedjelju, a u domu je, kako je neslužbeno potvrđeno, u tom trenutku bilo 20-ak korisnika koji su evakuirani. Dvoje je ljudi preminulo, a jedna se osoba bori za život u bolnici.

U požaru u Obiteljskom domu za starije Providenca u Dugom Ratu u nedjelju navečer smrtno su stradale dvije osobe, a jedna je prevezena u bolnicu s teškim ozljedama opasnim po život, potvrdila je splitska policija za DNEVNIK.hr.

Pročitajte i ovo Posljedice požara na mini kruzeru - 1 Poraz pravne države Država će brodarima koji su godinama gradili bespravnu luku sagraditi legalnu - vrijednu više od 18 milijuna eura" Očevid kuće u Ulici Zeleni kut - 3 Uzrok nije poznat Buknuo požar na kući kod Maksimira: Iz buktinje izvukli tijelo sina, otac prevezen u bolnicu

Očevid je počeo tijekom jutra, a policija će o detaljima izvijestiti javnost po njegovu završetku.

Vlasnica doma Anita Vrca za Slobodnu Dalmaciju kazala je kako su preminule dvije štićenice. "Radi se o dvije štićenice starije dobi koje su bile dementne. Bile su smještene u sobi na gornjem katu", kazala je Vrca. O uzroku požara još ne zna ništa te demantira neslužbene informacije da je bila u policiji na saslušanju.

"Zajedno sa svim djelatnicima doma, kao i vatrogascima, interventnom i krim policijom, noć sam provela ovdje u domu u Dugom Ratu. Sinoć je ovdje bilo i jako nevrijeme, tako da je očevid bio gotovo nemoguć. Čekamo da se on nastavi tijekom dana i tada ćemo doznati puno više", kaže. Vlasnica tvrdi da njezin dom posjeduje sve uredne dozvole za rad i da nema nikakve veze s prijašnja dva koja su poslovala na istoj lokaciji.

Požar je buknuo oko 19:20, a u domu je, kako kaže vlasnica, u tom trenutku u njemu je bilo 20-ak korisnika, koji su evakuirani.

Požar u Providenci gasilo je 30-ak vatrogasaca iz DVD-ova Omiš i Dugi Rat, a vatru su stavili pod kontrolu oko 20 sati.

Ministar rada i socijalne politike Josip Aladrović izrazio je sućut obiteljima dviju osoba koje su poginule sinoć u požaru u Obiteljskom domu za starije u Dugom Ratu.

Istaknuo je da je Ministarstvo jutros poslalo inspekcijski nadzor u Dom. Očekuje se i izvještaj Županijskog državnog odvjetnika te policijski očevid kako bi se vidjeli točni uzroci sinoćnjeg požara u Domu u Dugom Ratu.

"Nakon toga ćemo imati više informacija i znat ćemo odgovornosti u pojedinim domenama", poručio je govoreći o domu u Dugom Ratu. Napominje da inspekcijski nadzor obavljen prije nešto više od godinu dana u tom Domu, nije utvrdio nepravilnosti.

Poručio je i da će Ministarstvo kroz izmjene zakona o socijalnoj skrbi, uvesti znatno rigoroznije kriterije i kontrole za odobravanje takvih djelatnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene