Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Novom Marofu počelo suđenje Petraču za ucjenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Općinskom sudu u Novom Marofu danas je počelo suđenje Trpimiru Jandreku, Hrvoju Petraču i Zoranu Miletiću, optuženima za ucjenu.

Po optužnici oni su se dogovorili da prijetnjama i vatrenim oružjem prisile Miroslava Matkuna, odnosno njegovo poduzeće Unit-V iz Varaždinskih Toplica, da plati milijun njemačkih maraka kao tobožnji dug Petračevu poduzeću.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osuđena je Odlučio okončati vezu, a onda mu Zagrepčanka priredila pakao: Slala njegove gole fotke, govorila drugima da je trudna, a vrhunac su bila pisma Slika nije dostupna Autocestom od Novog Marofa Vozačica (47) vozila u krivom smjeru prema Varaždinu

Petrač je, navodi se u optužnici, telefonski stalno tražio isplatu, a istodobno je angažirao Jandreka i Miletića, koji su u veljači 1996. Matkuna pričekali ispred kuće u Varaždinskim Toplicama i fizički ga napali, prijeteći mu da će drugi put doći s pištoljima.

Jandrek je i u automobil Matkunove kćeri ispalio više metaka, a zbog stalnih prijetnja, koje je Petrač dopuštao, Matkun je 11. rujna 1996. od novca poduzeća Unit-V prijenosom tražbine preko zagrebačkog Exportdrva doznačio Petračevu poduzeću 354.050 kuna, navodi se u optužnici.

Okrivljenici su izjavili da se ne osjećaju krivima, a Petrač je još rekao da Miletića uopće ne poznaje.

Za Petrača i Jandreka to je ponovljeno suđenje, jer su već bili
oslobođeni za to djelo, no presuda je ukinuta, a predmet vraćen na ponovno suđenje.

Na prvom se suđenju nije znalo tko je još s Jandrekom napao Matkuna pred kućom, no Matkun je upravo Miletića prepoznao kao napadača, kad mu je vidio fotografiju u novinama, pa je postupak protiv njega spojen s postupkom protiv Jandreka i Petrača.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene