Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OKONČAN OČEVID

Policija objavila detalje eksplozije u Vukovaru: Sumnja se u pokušaj ubojstva, nesretni 73-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede

Aktualno Galerija Anita Jukić Anita Jukić Foto: DNEVNIK.hr Ivan Matijević Ivan Matijević Foto: DNEVNIK.hr Eksplozija u Vukovaru - 5 Eksplozija u Vukovaru - 5 Foto: DNEVNIK.hr Eksplozija u Vukovaru - 1 Eksplozija u Vukovaru - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Eksplozija u Vukovaru - 2 Galerija 1/7 >>
Muškarac (73) iz Vukovara ozlijeđen je u nedjelju ujutro u eksploziji. Policija je u popodnevnim satima objavila detalje, nakon obavljenog očevida.

Dojava o eksploziji nepoznate eksplozivne naprave u Vukovaru stigla je policiji u nedjelju ujutro u 8:15. U eksploziji je ozlijeđena jedna osoba. "Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici protueksplozijske zaštite. Djelatnici hitne medicinske pomoći prevezli su ozlijeđenog 73-godišnjaka u NMB Vukovar", kažu u policiji.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Nakon okončanja očevida iz policije su izvijestili da je "nepoznati počinitelj tijekom noći 18./19. lipnja ispred ulaza u obiteljsku kuću u Vukovaru postavio eksplozivnu napravu. Otvaranjem vrata 73-godišnjak je aktivirao eksplozivnu napravu koja je eksplodirala i zadala mu teške tjelesne ozljede koje su utvrđene u NMB Vukovar.

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje zbog sumnje u pokušaj počinjenja kaznenog djela Teško ubojstvo iz članka 111. stavka 1. Kaznenog zakona Republike Hrvatske. Zaključno skrećemo pažnju da su policijski službenici protueksplozijske zaštite, uz pomoć službenog policijskog psa, poduzeli mjere i radnje s ciljem zaštite sigurnosti građana."

"Čuli smo jutros kad smo se probudili, čula se glasna detonacija i pogledali su u smjeru toga i samo se vidjela prašina", kazao je susjed Ivan Matijević u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Matee Ćorić.

"Bio je pri svijesti jer je vikao nama 'upomoć' i samo je vikao da je bomba. Prekrasan jedan čovjek koji malog mrava ne bi zgazio, samo imam pohvale o tom susjedu", rekla je Anita Jukić.

Iz policije su potvrdili da su s ozlijeđenim muškarcem uspjeli razgovarati te da se on nalazi u svjesnom, ali stanju šoka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene