Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što se to događa u Splitu?

Na plaži Ovčice noćas je došlo do još jednog sukoba, teško ozlijeđena najmanje jedna osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija javila je kako je noćas oko 3:30 došlo do sukoba na plaži Ovčice. Prema prvim informacijama sukobile su se dvije osobe, a događaju je nazočilo još nekoliko osoba.

Policajci su brzo stigli na plažu Ovčice, no kada su ih vidjeli, okupljeni su se razbježali. Policajci su uspjeli sustići jednog muškarca koji je sudjelovao u tučnjavi i nad njim su uporabljena sredstva prisile radi sprječavanje daljnjeg bijega.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Ilustracija privedene i dvije žene Totalni kaos u Splitu: Policajac pokušao spriječiti tučnjavu na ulici pa završio s teškom ozljedom

Policija u priopćenju ističe kako je muškarac bio u vidno alkoholiziranom stanju, no odbio je alkotest i liječničku pomoć. Smješten je u posebnu prostoriju da se otrijezni, no oko 7:30 se požalio na bolove pa su ga odveli kod liječnika koji su utvrdili da ima teške ozljede te je zadržan u bolnici.

Rano jutros u bolnicu se javio još jedan muškarac za kojeg policija sumnja da je drugi sudionik tučnjave te su mu također utvrđene teške ozljede, ali je otpušten iz bolnice prije dolaska policija.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja okolnosti događaja i sudionika, priopćila je splitska policija.

Podsjetimo, u noći s petka na subotu, malo iza ponoći na istoj su plaži napadnuti državljani Srbije. Muškarca (25) i ženu (26) napalo je više nepoznatih osoba. Nekoliko dana prije toga u Splitu su napadnuti strani državljani, navodno zbog ruskih košarkaških dresova koje su imali na sebi.

Zbog svega je reagirao i gradonačelnik Ivica Puljak koji je osudio napade te dodao kako se nada da je to prvi i zadnji put da kao gradonačelnik piše takav tekst koji je objavio na Facebooku.

"Mediji izvještavaju o nizu incidenata koji su se dogodili proteklih dana u Splitu, a riječ je o fizičkim i verbalnim napadima na goste našeg grada. Oštro osuđujem ove nemile događaje. Ne mogu i neću pristati na to da zbog nasilne manjine Split bude na glasu kao grad slučaj", rekao je Puljak i pozvao građane da nasilnicima stanu na kraju te da se prijavljuje svako nasilje.

"Razgovarajmo s ljudima koje poznajemo i ako je netko možda zaboravio, podsjetimo ga da je Split grad civiliziranih i tolerantnih ljudi u kojem više nema mjesta za fizičko i verbalno nasilje, pogotovo ako je motivirano nacijom, vjerom ili nekim drugim karakteristikama osobe! Želim vjerovati da se ovakve nemile scene više neće ponavljati, a da bi ostvarili taj cilj potrebna nam je pomoć svakog građanina našeg grada", dodao i izrazio uvjerenje da će policija sankcionirati nedjela koja narušavaju ugled grada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene