Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrde da je pištolj slučajno opalio

Split: Dobila metak u glavu sprječavajući dečka da se ubije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
M. R. (24) koja je dovezena u subotu u KBC Split s prostrijelnom ranom glave, ozlijeđena je kada je pokušala spriječiti svoga momka (26) u počinjenju samoubojstva.

Djevojka koju je s propucanom glavom u splitski Klinički bolnički centar, u subotu dovezao njezin momak imala je sreće. Na zatiljku ima ulaznu i izlaznu ranu, između kojim je razmak od 5 centimetara. Metak je udario u kost, čije krhotine su ušle u mozak, ali prema mišljenju liječnika operacija nije potrebna. Nije ni krvarila, bila je pri svijesti, ali je zadržana na promatranju na Jedinici intenzivnog liječenja.

Pročitajte i ovo Policija u Bugojnom, BiH Zločin u Bugojnu U BiH se nastavlja istraga o samoubojstvu svjedoka ratnih zločina nad Hrvatima: "Treba naći pokrovitelje samoubojstva" Policija u Bugojnom, BiH Ubijen 21 Hrvat Istraga u BiH o samoubojstvu svjedoka u istrazi ratnih zločina nad Hrvatima

>> Split: Iz vatrenog oružja teško ranjena djevojka

Dala je iskaz policiji, koji se podudara s onim što im je ispričao njezin dečko, za kojega se u prvi mah sumnjalo kako ju je on pokušao ubiti. Na koncu, ispostavilo se da nije htio ubiti nju, već sebe. Što je predhodilo tragičnom događaju u stanu u kojemu su zajedno živjeli kada je uzeo pištolj prijeteći samoubojstvom, još se ne zna. Međutim, djevojka ga je u tome pokušavala spriječiti, a u nagurivanju po stanu pištolj je opalio, a metak je mladoj ženi prošao kroz glavu. Sumnja se da su bili pod utjecajem opijata, ali još nije utvrđeno kojih.

Očevidom na mjestu događaja, u stanu u Vukovarskoj ulici pronađen je pištolj marke ČZ, kalibra 7,65 mm, tri sreljiva kao i ispaljeno zrno te čahura. Obavljen je i očevid na vozilu Seat ibiza, kojega su koristili i s kojim ju je dovezao u bolnicu.

Par već duže vremena živi zajedno. Prije pet godina oboje su prekršajno prijavljeni zbog nasilja u obitelji jer su se tukli i vrijeđali u stanu. Kriminalističko istraživanje nad dečkom još je u tijeku, a po svemu sudeći teretit će ga za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom. (Agencija Vlm)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene