Obavijesti Video Pretražite Navigacija
račun nije bio blokiran

Slaven Žužul zaradio optužnicu Državnog odvjetništva zbog neisplate plaća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv muškarca (54), trgovačkog društva iz Splita i hrvatske državljanke (56) zbog počinjenja produljenog kaznenog djela neisplate plaća, objavljeno je na stranicama DORH-a, a neslužbeno se doznaje kako je riječ o Slavenu Žužulu i njegovoj tvrtki "Skladgradnji".

Na teret mu se stavlja da je od 1. rujna 2016. do 31. prosinca 2017. godine kao jedini osnivač i predsjednik uprave trgovačkog društva, iako račun društva nije bio u blokadi, nije isplatio neto plaću, poreze, doprinose i druga davanja iz radnih odnosa za radnike.

Pročitajte i ovo Dokumenti Oglasila se i odvjetnica Na prijevaru preuzeli vrijedne dionice: Potvrđena optužnica protiv ministrovog sina i njegovog punca Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera

U optužnici se navodi i da ga se tereti da od 1. srpnja 2016. do 31. srpnja 2016. godine nije isplatio neto plaću, poreze, doprinose i druga davanja iz radnih odnosa za djelatnike kluba RNK-a Split, te da je kao odgovorna osoba povrijedio dužnost pravne osobe.

Trećeokrivljena je njegova referentica za računovodstvo i financije (56), kojoj se stavlja na teret da je od srpnja do studenog 2016. godine kao zaposlenica drugog društva ovlaštena u ime tog društva sastavljati nadležnom uredu porezne uprave predavati JOPPD obrasce za zaposlenike ovog društva, unijela neistinite podatke o isplati plaća, navodi se u optužnici.

Okrivljenica je u navedene obrasce unijela neistinite podatke o isplati plaća za mjesece srpanj, kolovoz, rujan, listopad i studeni 2016. godine, koje je predala uredu porezne uprave iako je znala da plaće zaposlenicima za navedeno razdoblje nisu isplaćene. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene