Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije poricao kontakt

Sinovčić negirao nagovaranje svjedoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je na sudu proveo sat i pol, Reno Sinovčić izašao je kao slobodan čovjek.

U zgradi Županijskog suda u Zadru, poznati zadarski poduzetnik, Reno Sinovčić proveo je sat i pol nakon čega je pušten, jer je sudac istrage Vladimir Mikolčević smatrao da nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela za koje se sumnjiči.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zahlađenje Stiže velika promjena vremena! Upaljeni meteoalarmi - past će obilna kiša, moguć je i snijeg Slika nije dostupna Obećavao darove Reno Sinovčić kazneno prijavljen zbog prijetnji i obećanja dara

>> Sudac nije zadržao Sinovčića u pritvoru

'Dobro se osjeća, on je jučer nakon što je bio uhićen, pa priveden, ispitan i pušten, otišao sasvim normalno kući. Normalno živi i radi i ništa posebno ne bih imao tu naglasiti', rekao je Andrej Korljan, branitelj Sinovčića i Zlatka Lisice.

Sinovčić se sumnjiči da je pokušao prijetnjama navesti svjedoka da promijeni iskaz pred sudom, a radi se o svjedocima u postupku protiv Zlatka Lisice osumnjičenog za kamatarenje.

U automobilu mu je policija pronašla i pištolj za koji nije imao dozvolu. Lisica je široj javnosti poznat po slučaju pljačke novca Dalmatinske banke. On i supruga izdržali su zatvorske kazne, ali je međunarodni sud za ljudska prava početkom godine presude proglasio nepravednim. Lisica je u pritvoru od 26. kolovoza.

Dug je popis prijava protiv Renea Sinovčića. Od pljačke srpske imovine u napuštenim kućama, nasilničkog ponašanja, prijetnji, nelegalne prodaje općinskog zemljišta pa sve do iznuda. Ovo mu je tek drugo uhićenje, a prvi put je zbog navodnog kamatarenja uhićen prije deset godina i u tom slučaju sve su optužbe na posljetku odbačene.

Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke Lisica u pritvoru se nalazi već desetak dana. Neslužbeno doznajemo da Sinovčić nije negirao kontakt sa svjedocima, ali je negirao nagovaranje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene