Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Žrtve Dvorskog, Obrovca i Ljubojevića izgorjele na temperaturi od 600 stupnjeva Celzijevih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Rijeci danas je iznošenjem obrane i nalaza vještačenja nastavljeno suđenje za trostruko ubojstvo, koje su prije godinu dana u neboderu u naselju Vežici počinili Ivan Dvorski (22), Luka Obrovac (23) i Rene Ljubojević (21) te zatim zapalili stan.

Po optužnici oni su noću provalili u stan na 12. katu, kako bi oteli novac Đaniju Vukoši, koji je živio s ocem Benitom i djevojkom Mirjam Švaljek te su, kako bi uklonili tragove ubojstava, zapalili stan i pobjegli.

Pročitajte i ovo Matej Rudić Stanje u Obrovcu i Gračacu Vatrogasni zapovjednik usporedio prijašnje poplave: "Dokle god se voda ne ispumpa, ne možemo proglasiti kraj" Ante Jurjević Vodeni armagedon u Obrovcu Stožer izdao upozorenje da se uništi natopljeni namještaj: "Znalo se da dolazi velika količina vode"

U početku suđenja u listopadu prošle godine sva trojica su se očitovala da se ne smatraju krivima.

Dvorski se danas branio šutnjom, pa je pročitan njegov iskaz u policiji, u kojemu je opisao pojedinosti ubojstva i podmetanja požara i naveo da se želio domoći novca, ali da nije htio ubiti.

Branitelji su tvrdili da Dvorski nije potpisao taj iskaz i priznanje, ali je grafološkim vještačenjem, koje je danas predočeno na sudu, utvrđeno da jest.

Obrovac je rekao da se zatekao "u krivo vrijeme na krivu mjestu", da nije znao što će se dogoditi, da nije ubio te da mu je žao zbog ubojstva.

Ljubojević je kazao da nije narkoman i ubojica te da je s bivšom suprugom Đanija Vukoše i njegovom djecom bio u dobrim odnosima.

Sudski vještaci za požare danas su potvrdili da je požar u stanu u kojemu je ubijeno troje ljudi bio podmetnut te da je prije dojave policiji i vatrogascima požar trajao oko sat vremena, a temperatura u stanu dosegnula 600 Celziusovih stupnjeva.

Suđenje će biti nastavljeno potkraj travnja do kada bi trebalo biti obavljeno i psihijatrijsko vještačenje optuženika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene