Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Prva žrtva prosvjeda

Raste kaos u Mjanmaru: U prosvjedima protiv vojnog puča poginula djevojka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesetogodišnjakinja koju je upucala policija postala je prva službena žrtva prosvjeda protiv vojnog puča u Mjanmaru, objavili su u petak tamošnji mediji.

Prosvjednica je u petak podlegla teškim ozljedama glave, prenosi portal Myanmar Now. Mya Thwet Thwet Khine je 9. veljače potražila zaštitu od policijskog vodenog topa iza autobusa u prijestolnici Naypyitawu kad ju je metak pogodio u glavu.

Videosnimka koja kruži društvenim mrežama prikazuje kako mlada žena naglo pada na tlo, a liječnici su nedugo nakon tog događaja objavili da je u kritičnom stanju. U petak su na Twitteru objavljene fotografije kako se njezino tijelo iznosi iz bolnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Masovni prosvjedi Kaos u Mjanmaru: Na ulicama oklopna vozila, vojska pucala na prosvjednike

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OPTUŽBE ZA IZBORNU PRIJEVARU U tijeku vojni puč u Mjanmaru, uhićena državna čelnica Aung San Suu Kyi i niz visokih dužnosnika

"Želim svima poručiti da i dalje sudjeluju u ovom pokretu, dok ne postane uspješan“, rekla je sestra ubijene, Mya Thadoe Nwe, piše Myanmar Now.

Mnogi su na društvenim mrežama počeli pisati ''Ja sam Mya Thwet Thwet Khine''. Stanovnici Mjanmara tjednima prosvjeduju protiv vojnog puča koja je zbacila građansku, demokratski izabranu vladu.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene