Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HGSS O TRAGEDIJI

Objavljeni detalji potrage za mladićem na Perući: Tijelo pronađeno na 27,5 metara dubine

Aktualno Galerija Poztraga za mladićem - 1 Poztraga za mladićem - 1 Foto: DNEVNIK.hr Poztraga za mladićem - 2 Poztraga za mladićem - 2 Foto: DNEVNIK.hr Poztraga za mladićem - 3 Poztraga za mladićem - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Poztraga za mladićem - 4 Galerija 1/4 >>
Tijelo 23-godišnjeg mladića nestalog u nedjelju na Perući, pronađeno je u srijedu popodne na 27,5 metru dubine Perućkog jezera, te je u kasnim popodnevnim satima izvučeno na obalu, rečeno je iz HGSS-a.

''Beživotno tijelo mladića pronađeno na 27,5 metara dubine jezera, a nakon što je izvučeno na obalu obavljena je identifikacija, izvijestio je pročelnikji Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) u Majdanu pročelnik splitskog HGSS-a Darko Gavrić, na izvanrednoj konferenciji za novinare u srijedu navečer u Majdanu.

Dodao je kako je tijekom tri dana potrage na terenu bilo više od 150 ljudi, da su upotrijebili sve resurse koji su im bili na raspolaganju, a danas su u potragu uključili i pripadnike Hrvatske ratne mornarice (HRM) sa sustavom Remus.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pronađen automobil U tijeku velika potraga za nestalim mladićem: Uključeni gotovo svi spasitelji, traže ga dronovima, plovilima, psima, helikopterima...

Voditelj današnje potrage bio je Jurica Ćatipović koji je tom prilikom kazao da su od ranih jutarnjih sati na terenu gdje su pretraživali, radili s dronovima i plovilima, a angažirane su i ronilačke snage. Uz ronioce HGSS-a na terenu je bio i Vod protuminskih ronilaca Hrvatske ratne mornarice (HRM) i Specijalna policija BATT.

"Radilo se o koordiniranoj akciji, a pretraživali smo teren koji smo od prvog dana predvidjeli da bi trebao biti lokacija na kojoj bi bila osoba. Nažalost se to obistinilo. Osoba je locirana vojnim sustavom Remus 100 i da taj sustav nismo imali, bilo bi gotovo nemoguće pronaći osobu zato što je bio u prostoru u kojem je bila, velika tama i mulj. Ronioci su nam rekli da se tu praktički ništa ne vidi, a zahvaljujući tom sustavu tijelo je locirano i zatim je izvučeno na površinu", objasnio je Ćatipović.

Policija je obavila očevid, te je potvrđeno kako je riječ o mladiću za kojim se tragalo od ponedjeljka, dodao je Ćatipović. Prema njihovim saznanjima, rekao je, mladić je jezero preplivavao u nedjelju popodne.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRONAĐEN MLADIĆEV AUTOMOBIL I dalje se traga za mladićem (23) na Perućkom jezeru: Na terenu ronioci, koriste i dronove

Upitan pojasnio je kako je sustav Remus Hrvatske ratne mornarice (HRM), pa ga koristi vojska, a riječ je o podvodnom sonarnom sustavu koji samostalno traži pod vodom i može pretraživati veće površine i na sebi ima kameru. Osobe koje rade na tom sustavu su na kameri prepoznali tijelo.

Na terenu je danas bilo 40 ljudi od čega 20 ronilaca. Ćatipović je odgovarajući na novinarska pitanja rekao i da bi osoba koja se sprema preplivavati jezero ili neku drugu površinu treba dobro poznavati taj teren, biti izvrstan plivač, da nikada ne bi trebao ići sam, a u konkretnom slučaju se radi o jezeru koje nije plovno kao more.

"Mi ne znamo što se dogodilo. Tijelo ide na patologiju, dalje to više nije u našoj nadležnosti, a što će se dogoditi hoće li biti obdukcija ili neće ne znamo, ali ćemo vjerojatno više saznati kroz sljedeće dane", kazao je.

Objasnio je i kako je riječ o 250 metara širine Perućkog jezera koje je mladić pokušao preplivati i da je to najuži dio Peruće. Tijelo je pronađeno na 27,5 metru dubine, a radi se o polovici puta između dvije strane jezera.

Nesretni mladić je nestao u nedjelju, policija je o svemu izvijestila spasitelje, a u ponedjeljak se krenulo u organiziranu potragu sve dok popodne tijelo nije pronađeno na dnu jezera.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene