Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRITVORENA DVOJICA NASILNIKA

Strava u Lici: 26-godišnja žena godinama je bila žrtva svekrova maltretiranja, a suprug ju je - silovao

Nasilje, Ilustracija
Nasilje, Ilustracija Foto: Getty Images
Zbog dugogodišnjeg maltretiranja 26-godišnje snahe te svakodnevnih prijetnji kojima ju je zastrašivao, karlovačko tužiteljstvo odredilo je istražni zatvor 65-godišnjem muškarcu iz Like. Pritvoren je i njegov sin - suprug 26-godišnjakinje. On je osumnjičen za silovanje mlade žene.

Iz Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu u ponedjeljak su priopćili kako su ispitali  65-godišnjeg muškarca zbog nasilja u obitelji te mu odredili istražni zatvor.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 65-godišnjak od točno neutvrđenog dana 2017. godine do 14. lipnja 2022. u obiteljskoj kući na području Udbine, protivno članku 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, gotovo svakodnevno ponižavao svoju 26-godišnju snahu, što se intenziviralo od siječnja 2022. godine te je izazvalo kod nje osjećaj straha i uznemirenosti. Osnovano se sumnja i da je osumnjičeni 65-godišnjak 15. lipnja 2022. prijetio 26-godišnjoj oštećenici što je kod nje izazvalo uznemirenost i strah za vlastiti život i živote njezine djece", navodi se u priopćenju tužiteljstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Određen istražni zatvor Horor u Koprivnici: Zatočio izvanbračnu suprugu, tukao je pa s njom autom namjerno sletio s ceste

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog tužitelja i odredio 65-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Također, na stranicama karlovačkog ŽDO-a kao zasebna vijest navedeno je i kako je određen istražni zatvor 35-godišnjem muškarcu zbog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VELIKI POMACI? Hoće li odzvoniti nasilju u obitelji i prema ženama? Ministar Malenica najavio zakonske izmjene

Sumnja se da su djela počinjena 15. i 20. lipnja 2022. u jednom mjestu na području Ličko-senjske županije na štetu 26-godišnje žene, naveli su u tužiteljstvu.

No, ista 26-godišnjakinja žrtva je obojice nasilnika: suprug ju je u lipnju silovao dva puta, a njegov otac joj je zaprijetio ubojstvom, i to nakon petogodišnjeg maltretiranja i zlostavljanja. Ona je tada od nasilnika pobjegla u sigurnu kuću, da bi ih nakon tri mjeseca smogla snage prijaviti, navodi Jutarnji list.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene