Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oslobođen optužbi

Presuda: Nikica Jelavić ni treći put nije kriv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nikica Jelavić danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno oslobođen svih optužbi.

Nikica Jelavić po treći je put nepravomoćno oslobođen optužbe za ubojstvo slučajnog prolaznika 1999. u Preradovićevoj ulici i pokušaje ubojstva 'kralja poker automata' Vjeke Sliška i još tri osobe.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Slika nije dostupna Jelaviću će se ponovno suditi za ubojstvo Zorana Dominija i četiri pokušaja ubojstva

Sudsko vijeće odlučilo je da za optužbe nema dokaza Novu oslobađajuću presudu danas je donijelo sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod predsjedanjem sutkinje Koraljke Bumči koje je zaključilo kako nema dokaza da je Jelavić 1995. u Maksimirskoj ulici i 1999. u Preradovićevoj ulici pokušao ubiti Vjeku Sliška te Jurja Dodića i Ivicu Bertića. Prilikom drugog pokušaja ubojstva 27. studenoga 1999. od projektila ručnog raketnog bacača poginuo je slučajni prolaznik Zoran Domini. Tužiteljstvo je najavilo žalbu na presudu.

>> 'Nisam rekao da Petrač stoji iza Sliškovog ubojstva'

Jelaviću se za te zločine prvi put sudilo u postupku protiv tzv. zločinačke organizacije u zagrebačkom zatvoru u Remetincu, a dugi put 2007. na zagrebačkom Županijskom sudu. Obje oslobađajuće presude Vrhovni sud je ukinuo i predmet vratio na ponovno suđenje. Nikici Jelaviću sada se sudilo već treći put.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene