Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usluga od djevojke

Snimke: Cvik od Birimiše tražio da pritisne MUP

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje tzv. Cvikovoj skupini optuženoj za preprododaju droge je na Županijskome sudu u Splitu nastavljeno preslušavanjem snimaka telefonskih razgovora između prvooptuženoga Jakše Cvitanovića Cvika i dubrovačke odvjetnice Ane Birimiše, koja je u to doba bila njegova djevojaka, a je jedna od optuženih u izdvojenom postupku.

Cvikovoj skupini sudi se za preprodaju droge na području Korčule, Dubrovačko-neretvanske županije i Splita. Cvik i još 15 osoba optuženi su za preprodaju heroina, a tako su, po procjeni USKOK-a, od 2003. do 2006. nezakonito stekli sedam milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Baška Voda Presedan u tužiteljstvu Prljavim novcem kupio stan u Baškoj Vodi: Bivšem općinskom načelniku blokirana nekretnina James White James White Uhvaćen jedan od najtraženijih kriminalaca i vođa međunarodne bande: Zaradio oko 150 milijuna eura, tražili ga diljem svijeta

>> ‘Da si pametna koliko si lijepa’

Sudsko je vijeće danas preslušalo 36 izdvojenih razgovora između Cvitanovića i Birimiše od sredine listopada do početka studenoga 2006. godine. Na snimkama se čuje kako Cvitanović, koji je tada bio u bijegu, od Birimiše traži da 'izvrši pritisak na MUP' i da se na prijave protiv njega reagira prijavama za lažno prijavljivanje. Raspitivao se i može li biti ukinuta međunarodna tjeralica za njim i pitao može li tužiti državu zbog pretrpljena straha. Suđenje se nastavlja sutra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene