Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zvali im roditelje

Policija 'pokupila' 26 maloljetnika u noćnom izlasku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija je ovoga vikenda zatekla 26 maloljetnika mlađih od 16 godina u noćnom izlasku bez pratnje roditelja ili druge punoljetne osobe, odvela ih u službene prostorije i pozvala njihove roditelje, priopćeno je u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Maloljetnike je policija zatekla nakon 23 sata na ulici ili u nekom od ugostiteljskih objekata. 'Svrha ovog postupanja policije je pomoć i podrška roditeljima u ispunjavanju obveza odgoja djece, pa će se i dalje provoditi kroz redovne policijske zadaće, posebno u dane vikenda', poručuju iz splitske policije.

Pročitajte i ovo Tučnjava u Vukovaru - 4 Izvijestila policija Istražni zatvor 23-godišnjaku koji je sa skupinom napao maloljetnike u Vukovaru: Istraga još traje Slika nije dostupna Inspektori u kafićima Maloljetnici koji su lutali noću i pili alkohol završili u policiji!

Nakon što su maloljetnici dovedeni u policiju, policajci su roditelje upozorili na odredbu zakona i njihovu obvezu nadzora (članak 95. Obiteljskog zakona) koja kaže: 'Roditelji radi dobrobiti svog maloljetnog djeteta, a sukladno s njegovom dobi i zrelosti, imaju pravo i dužnost nadzirati ga u njegovom druženju s drugim osobama; roditelji imaju pravo i dužnost djetetu mlađem od 16 godina zabraniti noćne izlaske bez njihove pratnje ili pratnje druge odrasle osobe u koju imaju povjerenje; noćnim izlaskom smatra se vrijeme od 23 do 5 sati'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene