Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pušteni na slobodu uz prijavu

Policija otkrila tko je napao splitskog gradonačelnika: Maloljetnicima prijeti do pet godina zatvora

Andro Krstulović Opara
Andro Krstulović Opara DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Andro Krstulović Opara Galerija 1/1 >>
Tjedan dana nakon napada splitska policija privela je dvojicu maloljetnika zbog napada na splitskog gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu.

Splitska policija otkrila je identitet dvojice napadača na splitskog gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu te ih je kazneno prijavila za prijetnju službenoj osobi.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

"Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su dana 10. srpnja 2020. godine u ulici Solurat u Splitu oko 20 sati, nakon što su prepoznali 53-godišnjeg muškarca kao službenu osobu, započeli s psovanjem i vrijeđanjem.

Nakon što su nasrnuli na njega, uputili su mu i prijetnje, zbog čega će se protiv njih Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu specijaliziranom za mladež podnijeti kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijetnje iz članka 139 stavak 3. u svezi stavka 2. Kaznenog zakona", priopćila je PU splitsko-dalmatinska. 

Slobodna Dalmacija javlja kako se radi o dvojici maloljetnika starih 16 i 17 godina koji su 10. srpnja vidjeli splitskog gradonačelnika kako prolazi ulicom. Prepoznali su ga i odmah počeli vrijeđati i psovati te mu zaprijetili da će ga ubiti.

Policija nije utvrdila da je bilo fizičkog napada, a Krstulović Opara nije zadobio ozljede.

Dvojica maloljetnika redovnim su putem prijavljena ODO-u za mladež.

Maloljetnici su pušteni na slobodu jer dosad nisu evidentirani kao počinitelji kaznenih djela, piše Dalmatinski portal.

Incident nije prijavio splitski gradonačelnik, već građani, a policija je raspolagala s videosnimkama cijelog događaja. 

Agresivcima prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora. 

Odmah nakon napada splitski gradonačelnik napisao je na Facebooku da je dobro.  

"Dobri ljudi, hvala što brinete, dobro sam i ništa se strašno nije dogodilo. Da je bilo tko drugi bio umjesto mene, ovo ne bi bila nikakva vijest. Nije vrijedno spomena", napisao je Opara u statusu na svojem profilu na Facebooku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene