Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MOLE GRAĐANE ZA POMOĆ

Policija objavila uznemirujuće fotografije mrtvih osoba: ''Pomozite nam identificirati ih!''

Policija moli građane za pomoć
Policija moli građane za pomoć Foto: PUZ / DNEVNIK.hr
Zagrebačka policija je objavila fotografije uznemirujućeg sadržaja na kojima su četiri mrtve osobe te lokacije na kojima su pronađene. Njihovi identiteti, unatoč višemjesečnim policijskim naporima, kao i provedenim obdukcijama na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku, ostali su nepoznanica, pa policija moli građane za pomoć.

 

Unatoč svim dostupnim parametrima kako bi se utvrdio identitet četiriju osoba čija su tijela pronađena na području Policijske uprave zagrebačke, dosad poduzete mjere i radnje nisu rezultirale utvrđivanjem njihova identiteta.

U apelu upućenom građanima policija ih moli da se, ako imaju saznanja o identitetu nepoznatih osoba, jave na 192, najbližu policijsku postaju ili na e-adresu zagrebacka@policija.hr. 

Policija je u tu svrhu objavila detalje pronalaska i fotografije uznemirujućeg sadržaja na kojima su četiri mrtve osobe te lokacije na kojima su pronađene.

Pronađeno tijelo nepoznatog muškarca u Sesvetama

U četvrtak, 9. travnja 2020. godine u Sesvetama u Pakračkoj bb na površini obrasloj raslinjem između Bjelovarske i Varaždinske ulice i dječjeg vrtića pronađeno je u derutnoj baraci tijelo nepoznate muške osobe.

Obavljenim očevidom je utvrđeno da se radi o tijelu muškarca, u dobi iznad 50 godina života, dužine tijela oko 176 centimetara, izrazito mršave tjelesne građe, sijede, djelomično kovrčave kose dužine do 10 centimetara, sijede brade, izrazito lošeg stanja zubala.

Tijelo je bilo odjeveno u plave traperice, donji dio trenirke crne boje, dvije jakne crne boje, pulover crno-žute boje, majicu bež boje i tanju majicu dugih rukava plave boje, a na nogama je imao plavo-bijele tenisice i bijele čarape.

Na lijevom stopalu je utvrđena gangrena dijela stopala, a stopalo je bilo omotano medicinskim zavojem. Uz tijelo je pronađen mjerač šećera u krvi.

Tijekom obdukcije utvrđeno je da na tijelu nema ozljeda koje bi upućivale da je osoba žrtva kaznenog djela. Datum smrti je početak mjeseca travnja 2020. godine.

Na tijelu su nastupile promjene u vidu nedostatka tkiva cijelog lica i dijela tijela, kao posljedica djelovanja životinja. Pregledom odjeće nisu pronađeni nikakvi dokumenti.

Moguće je da se radi o beskućniku i osobi koja duže vrijeme nije regulirala osobne dokumente i statuse.

Fotografije, a upozoravamo da je riječ o uznemirujućem sadržaju, možete pogledati ovdje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna urušio se krov Tragedija u Lici: Na zgarištu obiteljske kuće pronađeno tijelo nepoznate osobe

Pronađeno tijelo nepoznatog muškarca kod Ivanić-Grada

U petak, 4. lipnja 2021. godine na području Ivanić-Grada u mjestu Dubrovčak Lijevi u Savskoj ulici bb, u koritu rijeke Save, uz skelski prilaz, pronađeno je tijelo nepoznate muške osobe.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da se radi o tijelu muškarca, starosti vjerojatno iznad 50 godina života, dužine tijela oko 179 centimetra, srednje tjelesne građe, izrazito lošeg zubala. Osoba je bila proćelava. Prepoznatljiva obilježja su na licu, tj. lijevom i desnom obrazu i nosu, gdje se utvrde adenomi lojnih žlijezda, tj. nakupljanje loja, što je bila prepoznatljiva karakteristika tijekom života.

Tijelo je bilo odjeveno u majicu dugih rukava s kapuljačom i patentnim zatvaračem, svijetle (moguće bijele) boje, veličine L, plavu polo-majicu kratkih rukava s bijelim vodoravnim crtama, veličine XL, s plavo crvenim ovratnikom, plavu majicu kratkih rukava, plave traper-hlače, veličine 36. Oko vrata je pronađena drvena krunica. Pregledom odjeće nisu pronađeni nikakvi dokumenti.

Tijekom obdukcije utvrđeno je da na tijelu nema ozljeda koje bi upućivale da je osoba žrtva kaznenog djela. Datum smrti je prva polovica mjeseca svibnja 2021. godine.

Fotografije, a upozoravamo da je riječ o uznemirujućem sadržaju, možete pogledati ovdje.

Pronađeni ostaci nepoznatog muškarca pored Save u Zagrebu

U subotu, 5. lipnja 2021. godine, uz sjevernu obalu rijeke Save, u ravnini ŠRC-a Jarun, pronađeni su posmrtni ostaci (kosti) nepoznatog muškarca.

Obavljenim očevidom je utvrđeno da su na muljevitom tlu na sjevernoj obali rijeke Save pronađene lubanja i kosti, a daljnjim pregledom mjesta događaja, kopanjem zemlje i mulja pronađen je dio kratkih hlača ili gaća tamne boje s natpisom bijelim slovima ''Vallees 23'', dio dugih hlača tamne boje, jedan upaljač crne boje, bez obilježja i jedan upaljač srebrne boje, tzv. Zippo, s natpisom ''Bife Herceg picado 301-1 mesto'' i jedan prsten srebrne boje.

Pregledom posmrtnih ostataka u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu te dodatnom antropološkom analizom, kosti pripadaju muškoj osobi, zaživotne visine oko 170 centimetara, starosti u vrijeme smrti oko 35 (između 30 i 45) godina, izraženog čela i nosa, a vrijeme smrti bi se eventualno moglo procijeniti na jednu do tri godine od datuma pronalaska s mogućnošću proširenja vremena. Zubalo gornje vilice je u urednom i saniranom stanju, s više zaživotno izvađenih zuba.

Fotografije, a upozoravamo da je riječ o uznemirujućem sadržaju, možete pogledati ovdje.

Pročitajte i ovo Policija - Ilustracija - 2 Obdukcija će utvrditi Tragedija u Novoj Gradiški: U kući pronađena dva tijela

Pronađeno tijelo nepoznate ženske osobe pored Save kod Ivanić Grada

U utorak, 18. siječnja 2022. godine u koritu rijeke Save, na području Ivanić Grada u mjestu Dubrovčak Lijevi, Savska ulica bb kod skele, pronađeno je tijelo nepoznate ženske osobe.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da se radi o tijelu žene, dužine oko 159 centimetara, starosti iznad 40 godina života, srednje tjelesne građe, prosjede kose, dužine oko 20 centimetara, urednog zubala, dijelom umjetnog. Tijelo je bilo odjeveno u donji dio trenirke, tamne boje, grudnjak svijetle boje, na nogama su se nalazile tenisice crne boje, veličine 38. Vrijeme smrti je najmanje 60 dana od dana pronalaska.

Pregledom tijela nisu utvrđene ozljede koje bi ukazivale na smrt kao posljedicu kaznenog djela.

 

Fotografije, a upozoravamo da je riječ o uznemirujućem sadržaju, možete pogledati ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene