Obavijesti Video Pretražite Navigacija
krivac u pritvoru

Policija objavila detalje nesreće u kojoj su smrtno stradali biciklisti iz Slovačke: Nijemac se najprije zabio u bicikliste pa završio u suhozidu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prometnu nesreću u kojoj su jučer smtrno stradali biciklisti iz Slovačke na lokalnoj cesti Tribunj-Ivinje skrivio je vozač BMW-a iz Njemačke.

Vozač (65) BMW-a iz Njemačke vozio je lokalnom cestom od Tribunja prema Ivinju, ali nije prilagodio vožnju uvjetima na cesti. Naime, nije prilagodio brzinu vožnje, a pred njim je bio nepregledan zavoj ulijevo, kolnik je bio mokar od kiše koja je padala u trenutku prometne nesreće. Nije računao ni na gustoću prometa pa je izgubio nadzor nad vozilom, zanio se i prešao u traku suprotnog smjera.

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pazite na sebe! Kratki vodič za bicikliste: Kako biti što sigurniji u prometu

Udario je u nadolazeći bicikl na električni pogon CTM kojim je upravljao 69-godišnji slovački državljanin. Automobil se od udara odbio u obližnji suhozid i zatim u rotiranju udario drugi nadolazeći bicikl na električni pogon CTM kojim je upravljala 71-godišnja slovačka državljanka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OČEVID U TIJEKU Tragedija kod Tribunja: U prometnoj nesreći smrtno stradala dva biciklista

"Od siline udara oboje biciklista su pali na tlo dok je automobil nakon udara u drugi bicikl ponovno udario u isti suhozid gdje se i zaustavio. Ozlijeđeni biciklisti su prevezeni u Opću bolnicu Šibenik gdje im je pružana liječnička pomoć, ali zbog težine zadobivenih ozljeda su preminuli", javila je policija te dodala kako je vozač BMW-a je, zbog izazivanja prometne nesreće, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetniku u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene