Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srećom, nije bilo žrtava

Policija objavila detalje jučerašnje nesreće u Dubravi: Vozač bježao s mjesta druge nesreće, Audi mu je privremeno oduzet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija objavila je detalje nesreće koja se u ponedjeljak dogodila na Aveniji Dubrava, ali i slijed događaja koji je prethodio nesreći u kojoj samo pukom srećom nije bilo tragičnih posljedica.

Policija provodi kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjakom zbog sumnje u kazneno djelo Obijesna vožnja u cestovnom prometu.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno" Sudar u Zagrebu Pažljivo u prometu Sudar u Zagrebu izazvao prometni kaos: Automobil završio na tračnicama, ima i ozlijeđenih

On je u ponedjeljak, 26. travnja oko 14:30, upravljao Audijem A5 zagrebačkih registarskih oznaka te se kretao kolnikom Maksimirske ceste u smjeru istoka. Dolaskom do raskrižja sa Štefanovečkom cestom zaustavio se iza Mini Coopera zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak.

U jednom trenutku, neopreznom vožnjom unaprijed, prednjim dijelom vozila naletio je na Mini Cooper, a potom je, kako bi napustio mjesto nesreće bez razmjene podataka s drugim vozačem, nastavio vožnju te iz obijesti stisnuo gas, krećući se brzinom većom od 50 km/h od dopuštene u naseljenom mjestu.

Dolaskom do kućnog broja 32 izgubio je kontrolu nad automobilom, zbog čega je sletio desno izvan kolnika na južni nogostup te je prednjom desnom bočnom stranom naletio na osobne automobile Renaul Kangoo i Renault Megane, oba zagrebačkih registarskih oznaka, koji su bili nepropisno parkirani na nogostupu s južne strane kolnika ulice Dubrava. Audi je nastavio nekontrolirano kretanje i naletio na BMW, koji se nalazio također nepropisno parkiran na južnom nogostupu, koji je od siline naleta odbačen u smjeru jugoistoka, pri čemu je naletio na 67-godišnjeg pješaka. Dijelovi vozila oštetili su jedan izlog, nakon toga je Audi nastavio nekontrolirano kretanje u istom smjeru te naletio na osobne automobile marke Mazda, BMW, Audi A5 i VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka koji su bili nepropisno parkirani na nogostupu s južne strane kolnika ulice Dubrava, gdje se Audi prevrnuo na krov te se zaustavio na tramvajskim tračnicama. Dijelovi vozila oštetili su još dva automobila koji su bili nepropisno parkirani na južnom nogostupu Ulice Dubrava.

Na samom mjestu događaja 67-godišnjem pješaku pružena je liječnička pomoć te je odbio daljnji bolnički pregled, dok je osumnjičeni prevezen kolima hitne pomoći u KBC Zagreb. Pregledom su mu utvrđene tjelesne ozljede s mogućnošću prekvalifikacija.

Poradi daljnjeg vještačenja i utvrđivanja okolnosti nastanka prometne nesreće privremeno je oduzet osobni automobil marke Audi A5. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava bit će podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene