Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijena pa zakopana

DNK analiza mogla bi dovesti do ubojice mlade Meksikanke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je danas i službeno potvrdila da se radi o 31-godišnjoj Seleni Margarit Graciano Macedo. Otkriveni su, neslužbeno, i šokantni detalji ubojstva.

Iako je bilo zakopano pod zemljom, HGSS-ovci su pronašli tijelo nestale 31-godišnje Meksikanke. Nesretnu djevojku našli su pola metra ispod zemlje, a prema neslužbenim informacijama bila je vezana samolijepljivom trakom, a možda i silovana. Policija je, piše Slobodna Dalmacija, istragu usmjerila na nekolicinu beskućnika i narkomana koji se okupljaju nedaleko mjesta gdje je pronađeno tijelo.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" I dalje traje potraga za Dankom Čeka se nalaz Mučili ga i pretukli do smrti, i to bez optužnice? Skandal u Srbiji oko mlađeg brata osumnjičenog za Dankino ubojstvo

Splitska je policija i službeno potvrdila da je tijelo koje je pronađeno u Park-šumi Marjan, tijelo nestale Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo za kojom se tragalo od srijede. "Obavljeno je prepoznavanje i utvrđeno je da se radi o nestaloj 31-godišnjoj državljanki Meksika", stoji u službenom priopćenju splitske policije.

Na tijelu su pronađeni tragovi nasilne smrti, a policija u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom poduzima opsežne mjere i radnje na otkrivanju počinitelja i okolnosti smrti, dodaje se u priopćenju. U Centru za kriminalistička vještačenja u Zagrebu se provodi DNK analiza, koja bi mogla dovesti i do počinitelja jer su pronađeni tragovi tkiva pod noktima žrtve.

Kako ne bi ugrozili istragu, policija i Državno odvjetništvo ne žele iznositi pojedinosti. Zasad još nema osumnjičenih za zločin, a policija radi na otkrivanju počinitelja i prikuplja dokaze te ne želi komentirati medijske napise o pojedinostima istrage o nasilnoj smrti tridesetjednogodišnje Meksikanke. 

Rezultati obdukcije tijela koja je počela sinoć na Odjelu patologije Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split još nisu poznati, a policija poziva sve koji mogu pomoći na bilo koji način da im se jave.

Vinko Prizmić, pročelnik HGSS-a, potvrdio je još da je tijelo pronađeno zakopano, na jugozapadnoj strani Marjana. 'Truplo je bilo vrlo dobro sakriveno, prešli smo preko toga dijela nekoliko puta i nismo ništa zamijetili. Samo zahvaljujući iskustvu na kraju smo otkrili truplo', dodao je Prizmić.

Odbacio je odbacio navode da je potragu do tijela doveo nesnosan smrad. Područje Marjana pretraživalo je 100-tinjak pripadnika policije i HGSS-a, a pomagali su im i psi tragači.

>> I psi tragači uključeni u potragu za nestalom Meksikankom

U četiri dana potrage, policija je pronašla šešir, japanke i krvavi nož. No, policija nije željela potvrditi ove navode. 'Istina je da smo našli dosta predmeta, no još ne može utvrditi da oni pripadaju ili su bilo kako povezani s nestalom Meksikankom.

Nestanak Meksikanke policiji je prijavljen 22. kolovoza u 22.30 sati nakon što se nije vratila iz obilaska Park šume Marjan u hostel u kojem je boravila.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene