Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

OPSADNO STANJE U DALMACIJI

Drama se nastavlja: Policija potragu proširila na još jednu županiju, otac ima poruku za bjegunca

Aktualno Galerija +0 Gužve na cesti prema Sinju Galerija 1/1 >>
Splitska policija i dalje intenzivno traga za Ivanom Božićem, mladićem iz Solina za kojeg se sumnja da je u noći na srijedu autom udario policajca. U poslijepodnevnim satima specijalci su bili i u splitskoj bolnici.

 

  • U tijeku je intenzivna potraga za Ivanom Božićem
  • Sumnja se da je Božić namjerno pregazio mladog policajca
  • Mladi policajac u stabilnom je stanju u splitskoj bolnici

Tijek događaja možete pratiti u nastavku:

23:20 Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV, javio se u Večernje vijesti s najnovijim informacijama. Izvijestio kako policija još nije ušla u trag osumnjičenom. Na cestama više nema blokade.  

Podsjetio je da u splitskoj bolnici ne otkrivaju puno detalja o stanju ozlijeđenog policajca. Zna se da se on još nalazi na intenzivnom odjelu.

"Javnosti se na društvenim mrežama obratio bjegunčev otac. Rekao je da poznaje oca ozlijeđenog te da mu je on kazao da se policajac osjeća dobro. I sam gospodin koji je svog sina pozvao da se preda policiji može večeras ipak nešto mirnije spavati, s obzirom na to da je policajac izvan životne opasnosti", zaključuje Kaštelan.

22:52 Ante Božić pozvao je sina Ivana da se preda. "Pozivam svog sina da se preda, to mu je najpametnije rješenje", rekao je za Slobodnu Dalmaciju.

Ante tvrdi da je Ivan tijekom dana kontaktirao sestru i da je vrlo vjerojatno da će se predati u pratnji svog odvjetnika. O svemu su obavijestili policiju i nadaju se pozitivnom ishodu.

22:00 Potraga za Ivanom Božićem proširila se i na Šibensko-kninsku županiju, piše Slobodna Dalmacija

21:58 U Splitu i na cestama okolnih gradova i općina u srijedu navečer traje opsežna potraga za Ivanom Božićem, za kojeg se sumnja da je prošle noći oko jedan sat Golfom u središtu grada srušio mladog policajca koji ga je pokušao zaustaviti.

Potraga za automobilom i vozačem počela je odmah nakon što se Božić u Ulici Domovinskog rata nešto prije jedan sat nije zaustavio na policijski znak stop, nego je automobilom snažno udario 20-godišnjeg policajca vježbenika te pobjegao.

Vozilom Hitne medicinske pomoći policajac je prevezen u splitski KBC, gdje je utvrđeno da je životno ugrožen. Odmah je počela potraga za ​vozačem, a rano poslijepodne, nakon što je policija objavila fotografiju vozila​,​ Golf je pronađen u Solinu, no Božiću nije bilo traga.

Otad se intenzivno pregledava svaki dio Solina, a potraga se proširila na šire područje oko Splita. U nju su uključeni svi rodovi policije. Policija je poslijepodne objavila i Božićevu fotografiju, a dojavljeno joj je da viđen oko splitske bolnice, kamo su stigli naoružani specijalci, ali ga nisu pronašli.

Svi izlazi i ulazi u Split su pod ​strogim ​nadzorom policije koja zaustavlja sve vrste vozila, zbog čega se stvara velika prometna gužva, no građani na tome ne zamjeraju, nego poručuju da ga uhite što prije.

Kako se neslužbeno doznaje, Ivan Božić dobro je poznat policiji zbog zloporabe droge i krađa. ​Policajac ga je pokušao zaustaviti kad je vidio da vrluda po cesti, ali on ga je srušio Golfom u punoj brzini.

Mladi policajac ima višestruke ozljede prsišta, nekoliko lomova te ozljede glave. Dežurna liječnica izjavila je novinarima prijepodne da mu je stanje stabilno, ali je životno ugrožen.

Otac mladića za kojim se traga: "Zagorčao je život svima..."

21:30 Ante Božić, otac Ivana Božića, za kojim intenzivno traga policija, o cijeloj se situaciji oglasio na Facebooku. 

"Dragi prijatelji, i onda kad dođeš pred zid, moraš podignuti glavu, pogledati istini u oči, jer tko sam ja da bi me mimoišla tuga i problemi. Da, Ivan Božić je moj sin. Moj sin koji je zagorčao život mladom policajcu, pa svima drugima odreda počevši od samoga sebe. Nije lako bilo čuti tu vijest, ali mi je svanulo kad sam razgovarao s ocem mladoga policajca, a inače se i osobno poznajemo", napisao je pa dodao: "Mladi policajac nije životno ugrožen, pri svijesti je i komunicira."

"Moj sin će odgovarati za svoje NEdjelo iako su neke informacije kao da nije to namjerno učinio, ali eto sudstvu i pravdi neka vode postupak. Mladom čovjeku što brži opravak.

Ivan je rođen sa dijagnozom ADHD, poremećaj hiperaktivnosti. Bilo je problema ali NIKADA agresivnosti, ponavljam NIKADA", piše.

"Moj Ivan sada puni crnu kroniku, valjda tako mora biti. Moje ostalo troje djece su do dana današnjeg anđeli bez iti jedne mrlje u životu. Ivan je danas zagorčao život svima, a posebno žrtvi, njegovim roditeljima i mojoj obitelji", napisao je između ostalog.

19:30 "Potraga je u intenzivnoj fazi. Dakle, već od 00:50, nakon događaja, nakon kaznenog djela pokušaja ubojstva policijskog službenika, pokrenuli smo niz policijskih aktivnosti i obavljamo policijske poslove na terenu. Zapravo, pregledavamo i pretražujemo teren. Tražimo osumnjičenog za ovo kazneno djelo", rekao je, među ostalim, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić za Dnevnik Nove TV.

Više o toj temi možete pročitati >>OVDJE.

19:00 Na nekoliko mjesta diljem županije splitska policija intenzivno traga za mladićem za kojeg se sumnja da je u noći na srijedu automobilom udario policajca.

Blokirali su staru cestu prema Klisu, pregledavaju automobile i autobuse, zbog čega se na pojedinim dionicama ceste stvaraju gužve, dok gradom odjekuju sirene.

Velike gužve stvorile su se i na cesti od Splita prema Sinju.

18:00 U poslijepodnevnim satima u splitsku bolnicu stigli su i specijalci. "U jednom trenutku oko bolnice ih je bilo 30-ak. Prvo su ušli na Hitni kirurški prijem, a potom su, nakon 10-ak minuta, izašli na glavni bolnički ulaz", kazala je čitateljica za 24sata.

"Možemo vam potvrditi da je riječ o mjerama i radnjama koje poduzimamo u potrazi za Ivanom Božićem. Ni u jednom trenutku u bolnici nije bila izvanredna situacija niti je bio ugrožen itko od osoblja bolnice i pacijenata", kazala nam je kratko glasnogovornica splitske policije Antonela Lolić.

Pročitajte i ovo Potraga za Ivanom Božićem potraga u splitu FOTO Policija objavila fotografiju mladića za kojeg sumnja da je namjerno pregazio policajca: "Ako uočite Ivana, nemojte mu prilaziti"

Pročitajte i ovo Policija - Ilustracija - 3 "OPET NA PUNOJ CRTI" FOTO Teška prometna nesreća na staroj Zagorskoj: Frontalni sudar nekoliko automobila

17:20 Policajac, koji je dosad bio u teškom stanju u splitskoj bolnici, i dalje je na Jedinici intenzivnog liječenja, ali mu je sada zdravstveno stanje stabilno. On je pri svijesti, komunicira s osobljem JIL-a, suradljiv je i pretpostavke za njegov oporavak su optimistične, piše Slobodna Dalmacija.

Inače, 20-godišnji policajac zadobio je serijsku frakturu rebara s frakturom lopatice desne strane i izljevom krvi u plućnu maramicu. Kako doznaje Slobodna, odmah po prijemu u bolnicu drenirano mu je desno prsište.

Kako se neslužbeno doznaje, policajac je u razgovoru s medicinskim osobljem rekao kako je njegova procjena da je vozač Golfa vozio brzinom od najmanje 70 km/h te da uopće nije pokušao stati, oborio ga je i pobjegao.

Božinović: Nalet na policajca u Splitu ima obilježja pokušaja teškog ubojstva

16:00 Nalet automobilom na 20-godišnjeg splitskog policajca kojega je sinoć teško ozlijedio odbjegli vozač ima obilježja pokušaja teškog ubojstva, izjavio je u srijedu ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

U izjavi Hini Božinović je kazao da je čin vozača koji je pregazio mladog policajca dok je radio svoj posao za svaku osudu te da policija neće stati dok ne pronađe počinitelja.

Ovaj događaj ima obilježja pokušaja teškog ubojstva, poručio je ministar ističući da su misli svakog pripadnika hrvatske policije i Ministarstva unutarnjih poslova usmjerene na to da se ozlijeđeni policajac oporavi od višestrukih teških ozljeda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nezadovoljan njihovim radom Muškarac prijetio ubojstvom djelatnicama Centra za socijalnu skrb: Mogao bi u zatvor

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ISTRAGA U TIJEKU Lauru su prije nekoliko mjeseci od utapanja spasili slovenski nautičari, a sada ju je netko ubio u Hrvatskoj

15:00 Splitska policija u srijedu poslijepodne je izvijestila da je identificirala vozača koji je tijekom noći u središtu grada automobilom oborio mladog prometnog policajca, za čiji se život još bore u bolnici, a riječ je o 29-godišnjem Ivanu Božiću, za kojim još uvijek intenzivno tragaju.

Teško ozlijeđeni policajac vježbenik stradao je kada je pokušao zaustaviti crni Golf, čiji je vozač, umjesto da uspori i zaustavi se, nastavio vožnju i udario u njega, pri čemu je zadobio teške i po život opasne ozljede.

Liječnici u splitskoj bolnici stabilizirali su mu stanje, ali još uvijek je životno ugrožen i nitko od liječnika ne želi predviđati njegovo daljnje zdravstveno stanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene