Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK PODIGNUO OPTUŽNICU

Policajci zaustavljali vozače i naplaćivali veće kazne pa razliku spremili u džep, a domogli su se i - mobitela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv petorice hrvatskih državljana zbog zlouporabe položaja i ovlasti te primanja i davanja mita. Trojica su prometni policajci koji su uzimali novac od prekršitelja.

Trojica policajaca, navodi USKOK, radila su od 6. ožujka 2019. pa do 5. siječnja 2020. u postaji prometne policije Slavonski Brod. Bili su zaduženi za nadziranje sigurnosti cestovnog prometa, pri čemu su se koristili i presretačima. No pritom su zloporabili svoje ovlasti. 

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija optužni prijedlog Drama na sjeveru Hrvatske: Polijevali gorivo po cesti i zapalili! Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku

Kako navodi USKOK, policajci su pratili vozače koji su se kretali dionicom autoceste u blizini Slavonskog Broda, a kada bi uočili da su počinili prekršaj, predočili su im da su kazne za počinjenje prekršaje znatno veće nego što su uistinu bile i naplaćivali su više kazne no što su vozači uhvaćeni u prekršaju stvarno trebali platiti. Razliku između stvarne i naplaćene kazne optužena policijska trojka zadržavala je za sebe.

Dvojica od trojice policajaca optužena su i da su 24. listopada 2019. vozeći se u presretaču zaustavila dva vozača, četvrtookrivljenog i petookrivljenog, koji su vozili jedan za drugim. Kazali su im da su vozili prebrzo te su ih htjeli kazniti. Pokušavajući dogovoriti manju kaznu, dvojac uhvaćen u prekršaju policajcima je ponudio da će im preko tvrtke u kojoj rade svakom ishodovati besplatne mobitele.

Policajci su ih tražili da na mjestu svaki plati po 250 kuna, a nakon toga su krajem studenoga 2019. u poslovnici jedne tvrtke u Slavonskom Brodu podigli obećane mobitele.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene