Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PLJAČKA KOD OSIJEKA

Uhvaćeni razbojnici: Policija pretražuje domove dvojice hrvatskih državljana u Slavonskom Brodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naoružani pljačkaši su u ponedjeljak poslijepodne na cesti između Hrastina i Koprivne presreli zaštitarsko vozilo, pucali u zaštitare i otuđili novac.

Reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić javlja kako policija na području Slavonskog Broda provodi pretragu domova dvojice hrvatskih državljana koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelom.

"Vezano uz kazneno djelo razbojništva počinjenog tijekom jučerašnjeg dana na cesti između mjesta Hrastin i Koprivna, tijekom kojeg je došlo do uporabe vatrenog oružja i ozljeđivanja dvojice hrvatskih državljana, izvješćujemo javnost da su policijski službenici PU osječko-baranjske u ovim trenucima na području grada Slavonskog Broda gdje provode pretrage domova dvojice hrvatskih državljana koji se dovode u svezu s tim kaznenim djelom. Osobe su pod nadzorom policije i prisustvuju pretrazi domova", stoji u objavi policije.

Reporterka Bešić Đukarić napomenula je da policija traži dokaze koji bi ih mogli povezati s tim napadom.

"Po svemu sudeći netko je pratio zaštitare i sve pomno isplanirao, no stručnjaci kažu da nije isključeno i da se kod ovakvih napada kojima svjedočimo posljednjih dana radi i o unutarnjoj dojavi. Posebice, jer je kod ovog slučaja zaštitarska tvrtka iz Slavonskog Broda, kao i dvoje ljudi čiji se domovi pretražuju. Otvara se i pitanje jesu li se zaštitari kretali istim rutama, što po proceduri ne bi trebali raditi. Treba pustiti istražitelje i policiju da posao privedu kraju, kako bi se došlo do novih informacija", izvijestila je Bešić Đukarić.

Zaštitar u bolnici

U potrazi za dokazima pretraživala se i šuma iz koje su pljačkaši napali, navodno automatskim oružjem. Jedan je zaštitar zadržan u osječkoj bolnici s teškim ozljedama noge, no nije životno ugrožen. Drugi je pušten na kućnu njegu.

Krvava pljačka

 

Sinoć je policija pretraživala cijelo područje dronovima i helikopterom. Mještani su rekli da su vidjeli nepoznata vozila koja su dolazila u šumarak nekoliko dana prije pljačke, pa misle da se napad ondje spremao.

Pročitajte i ovo Policijski očevid na mjestu razbojništva (Foto: PU osječko-baranjska) PLJAČKAŠE TRAŽE I HELIKOPTEROM Šokantni detalji pljačke kod Osijeka: Razbojnici zaštitare čekali u šumi pa zapucali, policija moli - "Ako nešto uočite, zovite nas, oni su opasni!"

Pljačkaši iz Dubrovnika koji su jučer ukrali 90 tisuća eura iz zračne luke Dubrovnik - još su na slobodi.

Iz tamošnje policijske uprave poručuju kako i dalje traje kriminalističko istraživanje i intenzivna potraga za počiniteljima. Obaviještene su sve policijske uprave u Hrvatskoj, kao i u susjednim zemljama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene