Obavijesti Video Pretražite Navigacija
divljao i uznemiravao ostale

VIDEO Policija grubo izbacila muškarca iz vlaka: "Bio je pijan ili drogiran. Dere se na sve u vlaku, skida ženama maske s lica, vrijeđa ih..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu ujutro 33-godišnjak je pijan divljao u vlaku koji vozi na relaciji Zagreb - Dugo Selo, pa je završio iza rešetaka. Video privođenja širi se na društvenim mrežama, a neki su osudili policiju zbog grubosti.

Zagrebačka policija muškarca je izbacila iz vlaka i odvela na triježnjenje u subotu u 8:50. Imao je 2,1 promila alkohola u krvi.

Pročitajte i ovo Sergej Trifunović procurili detalji Uhićen glumac Sergej Trifunović Crnogorska policija, ilustracija Akcije u tijeku Uhićenja u Crnoj Gori: Privedeni bivši tužitelj i visokopozicionirani dužnosnik policije

Kako su nam potvrdili iz policije, postupali su po dojavi građana jer je muškarac razbijao i galamio te ih vrijeđao. Usto, u vlaku nije nosio ni zaštitnu masku, pa je protiv njega podignut optužni prijedlog zbog kršenja članka 13. Zakona o javnom redu i miru te članka 47. st. 2. toč. 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Društvenim mrežama širi se i video postupanja policajaca, za koje neki smatraju da je pretjerano i grubo jer su muškarca prilikom privođenja istukli. S druge strane, javio se i korisnik Facebooka koji je objavio video na kojem policija izbacuje 33-godišnjaka iz vlaka. Kaže da je isprva osudio postupanje policije, ali je onda dobio snimku cijelog incidenta, na kojoj se vidi kako je muškarac divljao po vlaku.

"Čovjek je u pijanom ili drogiranom stanju. Dere se na sve u vlaku, skida ženama maske s lica i baca na pod, vrijeđa ih...

Koliko god ljudi bili protiv mjera, ovo nije način. Druge ljude vrijeđati, napadati i skidati im maske nije način. Svatko ima pravo na izbor, ako netko želi nositi masku, neka je i nosi", napisao je i dodao "borimo se za pravo izbora, a ne da svi jednako misle i ponašaju se kao mi sami. Nitko nema pravo nametati svoju volju nekome, a pogotovo ne silom".

Inače, u vlaku na istoj relaciji prošlog tjedna zbio se još jedan incident kad je jedna putnica odbijala staviti masku ili izaći iz vlaka, pa je vlak stajao neko vrijeme, zbog čega su ostali putnici kasnili na svoja odredišta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene