Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pas izgrizao lice i tjeme dječaku koji mu je pružio slani štapić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trogodišnjeg dječačića iz Rovinja koji je u ponedjeljak popodne bio u posjetu baki i djedu u Roču kraj Buzeta djedov pas Astor je napao i izgrizao po licu, tjemenu i zatiljku te mu nanio teške ozljede.

Istarska je policija dojavu o napadu zaprimila u 16.20 sati sa hitnog prijema dječje bolnice na Kantridi gdje se dječak nalazi, a napad se dogodio u 15.30 sati u dvorištu dječakovih djeda i bake.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

- Dječak je izašao s bakom u dvorište. U jednom trenutku njoj je zazvonio telefon i na kratko je ostavila dječaka u dvorištu samog. Mališan je došao do psa i pružio mu slani štapić na što je pas skočio na njega i počeo ga gristi, kazala je Nataša Rogić iz istarske policije. Pas je uredno cijepljen, a trenutačno se nalazi zatvoren u krugu obiteljske kuće, na promatranju. 

- Nije bilo potrebe da ga zadržavamo u veterinarskoj ambulani jer je pas zatvoren u vlastitom boksu . Ne znam je li pas bio u boksu u trenutku napada na dijete. Dječak je teško stradao, a mogu reći da je riječ o psu koji je uvijek bio miran. Za razliku od mnogih pasa u selu, ovaj nikada nije sam izašao izvan dvorišta. Što se dogodilo svarno ne znam. Pas je star osam godina, uvijek je uredno cijepljen. Riječ je o velikom crnom psu mješancu koji ima više 30 kilograma. Promatrat ćemo ga desetak dana, a kako mi je kazao njegov gazda, vjerojatno će pas nakon promatranja biti uspavan. Ipak je riječ o unuku od gazde koji je stradao zbog psa, rekao nam je Branko Greblo, direktor Veterinarske ambulante u Buzetu. 

- Vlasnik je rekao da je pas vjerojatno 'bio svjestan' što je učinio jer je nakon napada pokunjeno došao do njega, otkriva dalje Greblo.

- Dežurni dječji kirurg i maksiofacijalni kirurg su obradili brojne ugrizne rane na licu i na tjemenu i odredili su terapiju poslije toga. Dijete je sada stabilno, rekao nam je kirurg dr. Zlatko Tomašić. 

Dječakovi baka i djed su u šoku, a njihov ugostiteljski objekt jučer je bio prazan. Susjedi kažu da pas Astor nikada nije stvarao probleme te da je bio miran i druželjubiv.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene