Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uvozio iz EU-a

Pao Slovenac, direktor firme sa zadarskog područja: Na švercu duhanom zaradio više od 84,5 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski državljanin (65), direktor tvrtke sa zadarskog područja, osumnjičen je za više kaznenih djela povezanih sa švercom duhanom, kojima je državu oštetio za više od 84,5 milijuna kuna.

Direktor tvrtke s područja Zadarske županije, 65-godišnji slovenski državljanin, osumnjičen je za utaju poreza ili carine, krivotvorenje službene ili poslovne isprave te povredu obveze vođenja kaznenih i poslovnih knjiga, a sumnjiči se da je tim kaznenim djelima protupravno prisvojio više od 84,5 milijuna kuna

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Zadarska policija na konferenciji za novinare izvijestila je da ga sumnjiče da je, kao direktor društva, više puta tijekom 2017. godine nabavljao duhan s područja Europske unije, a nije platio PDV i porez na dobit, kao ni trošarine na duhansku sirovinu. Tako je u Hrvatsku prošvercao gotovo 111,7 tona duhana. Na tu količinu samo bi trošarina iznosila 67 milijuna kuna. 

Država je ostala bez još 17 milijuna kuna jer duhan nije evidentiran u poslovnim knjigama, pa tako ni u prijavi PDV-a. 

Osim toga, Slovenac je trgovao i drugim dobrima, ali ni to nije evidentirao u poslovnim knjigama niti je iskazao u mjesečnim prijavama. Na taj je način utajio više od 90 tisuća kuna.

Prijavljeni je priveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava zbog kaznenih djela utaje poreza ili carine, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene