Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nestašluci u policiji

Pali policajci: Nadzirali sami sebe, pa uhvatili trojicu pijanih kolega i jednog sindikalca pozitivnog na droge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
PU karlovačka izvijestila je o tri policajca koje su uhvatili u alkoholiziranom stanju, dok je kod jednog policijskog službenika preliminarnim testiranjem utvrđena prisutnost droga u organizmu.

PU karlovačka izvijestila je kako je od petka, 11. studenog, do nedjelje, 13. studenog 2022. godine, tijekom nenajavljenog nadzora kod troje policijskih službenika provedenim alkotestiranjem utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, dok je kod jednog policijskog službenika preliminarnim testiranjem utvrđena prisutnost droga u organizmu.

Budući da se radi o povjereniku jednog policijskog sindikata, o tome je obaviješten predsjednik tog sindikata, priopćila je PU zagrebačka. 

Zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti, a sukladno Zakonu o policiji, prema policijskim službenicima bit će poduzete daljnje mjere i radnje te će protiv njih biti podnijet zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka.

Policijski službenik kod kojeg je preliminarnim testiranjem utvrđena prisutnost droga u organizmu udaljen je iz službe do okončanja disciplinskog postupka.

Policijska uprava karlovačka podsjeća kako provodi nultu stopu tolerancije na bilo koju pojavu ili prisutnost opojnih sredstava kod policijskih službenika ili drugih zaposlenika te šalje jasnu poruku da se takvo ponašanje neće tolerirati, a na otkrivene izolirane slučajeve adekvatno će se reagirati disciplinskim mjerama.

Radio Mrežnica navodi kako je policajac iz dugoreške postaje bio pozitivan na kokain.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene