Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubio 2008. godine

Ovo je bjegunac iz bolnice Vrapče koji je ubio prolaznika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je objavila fotografiju pacijenta koji je pobjegao s forenzičkog odjela Psihijatrijske bolnice Vrapče.

Muškarac se proteklog četvrtak u jutarnjim satima udaljio iz kruga bolnice. 'Iz bolnice smo primili poziv oko 14 sati da se u jutarnjim satima udaljio 45-godišnji Ž.B.', Aleksandra Ljuba, glasnogovornica PU zagrebačke. Dodala je kako policija čini sve kako bi pronašla pacijenta. 'Radi se o muškarcu od 45 godina, visine oko 185 cm, tamnosmeđe kratke kose prošarane sijedim vlasima, koji je u trenutku udaljavanja na sebi imao donji dio tamnoplave trenirke s bijelom crtom i zelenu košulju', kaže Ljuba.

Pročitajte i ovo Javni prijevoz u Zagrebu Obavijest ZET-a Važna izmjena u tramvajskom prometu: Pogledajte koje linije voze skraćeno Ilustracija Tko smije znati? Dali mu broj da nazove rodilište pa mu rekli da mu ne smiju otkriti - ništa. Liječnica: "Ljudi koji žele informacije nam prijete, a mi smo nezaštićeni"

>> Iz bolnice Vrapče pobjegao opasni ubojica

Neslužbeno se doznaje da se radi o muškarcu koji je 2008. godine u zagrebačkom naselju Prečko u Tijardovićevoj ulici nožem izbo prolaznika koji je šetao psa i pobjegao s mjesta zločina. Do sukoba je došlo kada se, tada 43-godišnji muškarac, skupljajući boce posvađao s 57-godišnjim prolaznikom. 43-godišnjak je izvadio nož i izbo nesretnog muškarca. Uhićen je u tramvaju.

'Naš Odjel za forenzičku psihijatriju je neadekvatan, sigurnost bi trebala biti bitno veća'

Vlado Jukić, ravnatelj Psihijatrijske bolnice Vrapče rekao nam je kako se odbjegli muškarac liječio na Forenzičkom odjelu bolnice. 'Nije imao dozvolu izlaska na vikende i ovo je prvi put da je pobjegao s liječenja', rekao je ravnatelj Jukić. 'Nema nigdje apsolutne sigurnosti, nije je bilo ni u Alcatrazu, i tamo su zatvorenici bježali. Na Forenzičkom odjelu gdje se nalaze pacijenti koji su već počinili neko kazneno djelo treba sigurnost biti bitno veća, a naš je odjel za forenzičku psihijatriju neadvekatan', naglasio je Jukić.

Ministarstvo: Čekamo izvješće

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi priopćilo je danas kako nije bilo upoznato sa slučajem bijega pacijenta s Odjela za forenzičku psihijatriju Psihijatrijske bolnice 'Vrapče', poručivši da će nakon izvješća o okolnostima tog bijega odlučiti o daljnjem postupanju. Ministarstvo navodi da je o tom događaju saznalo iz upita novinara te dodaje da je odmah zatražena informacija i izvješće o okolnostima bijega pacijenta iz 'Vrapča', nakon čega će odlučiti o daljnjem postupanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene