Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljan presudom

Otac ubijenog taksista: Sud je prihvaćao ubojičine laži

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službeno je potvrđeno da je Elvis Šopić pravomoćno osuđen na 12 godina zatvora za ubojstvo zadarskog taksista Igora Ćustića.

Šopić je od jučer, prema nalogu Vrhovnog suda, u zadarskom zatvoru. Presuda s obrazloženjem još se očekuje, ali već sad je jasno da je vrhovni sud prvostupanjsku presudu od 15 godina smanjio na maksimalnu kaznu zatvora koja se prema zakonu može izreći mlađem punoljetniku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubojstvo taksista u Zadru Mijenja se optužnica protiv osumnjičenog ubojice taksista Slika nije dostupna Nepravomoćna presuda Zadar: Podmuklom ubojici taksista 30 godina zatvora

Na licima roditelja nema zadovoljstva. Kaznu od 12 godina za ubojicu svoga sina smatraju sramotnom.'To nije pravda i ne može ni biti i za nikoga tko poznaje ovaj slučaj. Taj je šokirao cijelu državu slučaj', rekao je Pilip Ćustić, otac ubijenog taksista.

'Čini mi se da je ovo suđenje slično onome što se tiče Gotovine i Markača, samo u obrnutom smjeru. Sud ovaj i Vrhovni sud nisu uvažavali dokaze optužbe, jedino su njegove laži prihvaćali', rekao je otac ubijenog taksista.

Iz rješenja o pritvoru i same činjenice da je smanjena prvostupanjska kazna od 15 godina, jasno je da su djelomično prihvaćene žalbe obje strane. Šopićev odvjetnik očekivao je još blažu kaznu.

>> Elvis Šopić počinje izdržavati 12-godišnju kaznu zatvora

'Već sada mogu reći da mi je intrigantno na koji način je došlo do toga da se ne izrekne makar malo blaža kazna, nego ona koja je predviđena kao zakonom, točnije zakonski maksimum', rekao je Smiljan Bakočević branitelj Elvisa Šopića.

Cijeli proces protiv Šopića bio je najblaže rečeno kontroverzan. Sudilo mu se dvaput. Osuđen je na 30 godina, ali je Vrhovni sud naredio ponavljanje suđenja. Sve je obilježeno nizom pogreški u istrazi i dokaznom postupku. Prije 3 mjeseca pušten je na slobodu, nakon što mu je istekao maksimalni rok pritvora. Od jučer je ponovno iza rešetaka.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene