Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Optužen karlovčanin zbog pokušaja ubojstva policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv Karlovčanina Ž. K. (1969.) zbog pokušaja teškog ubojstva policajca na dužnosti i predložilo produljenje pritvora, objavilo je Državno odvjetništvo.

U priopćenju se navodi da se optužnica podiže nakon istrage koju je proveo Županijski sud u Karlovcu, a tijekom koje je utvrđeno da je okrivljeni Ž.K. 14. ožujka ove godine oko 11,20 sati odbio predati policajcu na uvid vozačku i prometnu dozvolu, te je ušao u svoje vozilo, zaključao se, stavio motor u pogon, a kada je policajac izdao naredbu "stoj" i stao ispred vozila, okrivljenik je naglo krenuo prema njemu "pristajući da ga liši života". 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaludio Facebook FOTO Nakon seksi zatvorenika stigao je i - seksi policajac Slika nije dostupna Izgorjelo 8.400 četvornih metara Split: Optužen mladić zbog podmetanja više požara

U obrazloženju dalje piše da ga okrivljenik nije uspio udariti automobilom jer se on rukama odgurnuo od vozila i odbacio izvan kolovoza.

Istražna sutkinja Jasminka Jerinić Mušnjak kazala je Hini da Ž. K. opovrgava da sudjelovao u događaju, što će se dokazivati sudski. Zasad rezultat istrage ukazuje da je "tijekom intervencije policijskog službenika povodom prometnog prekršaja koji je počinila maloljetna kći Ž. K-a, otac kćeri, koja je uz njegov automobil vozila skuter, rekao da ide kući".

"On je potom ušao u svoje vozilo i kada je policijski službenik S. M. došao ispred vozila i izdao naredbu "stoj", naglo je krenuo vozilom prema njemu pristajući da ga liši života, ali ga nije uspio udariti, jer se imenovani rukama odgurnuo od vozila, krenuo korak unatrag i odbacio se u lijevo".

Ž. K. bi za taj događaj, ako mu se dokaže krivnja, mogao dobiti zatvorsku kaznu od najmanje osam godina ili dugotrajni zatvor, jer se, prema današnjoj optužnici, on kvalificira kao pokušaj teškoga ubojstva

Protiv okrivljenika je 18. ožujka određen tridesetodnevni pritvor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene