Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasna prijevara

Žena zbog kreveta opljačkana za nekoliko tisuća kuna: Lukavi prevarant namamio ju je i u sekundi opljačkao

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Policijska uprava vukovarsko-srijemska zabilježila je još jedan slučaj prijevare prilikom prodaje preko interneta kojom je 37-godišnjakinja oštećena za nekoliko tisuća kuna.

Žena s područja vukovarsko-srijemske županije pala je na prijevaru koja već dulje kola internetom.

Kako je policija izvijestila, osobama koje nešto prodaju javi se navodno zainteresirani kupac i nudi da paket preveze kurirska služba. Potom šalje poveznicu na stranicu koja izgleda kao stranica kurirske službe i traži od osobe koja prodaje da unese podatke.

"U ponedjeljak 37-godišnjakinja je prijavila policiji kako je prevarena prilikom prodaje na internetu. Nedugo nakon što je 4. studenog preko internetskog oglasnika oglasila prodaju kreveta, 37-godišnjakinji se u aplikaciji za dopisivanje javio zainteresirani kupac koji je zahtijevao da se plaćanje obavi preko kurirske službe", otkriva policija.

Žena je dala podatke, a nakon toga je opljačkana.

Na otvorenu internetsku poveznicu stranice koju joj je poslao kupac upisala je osobne podatke i podatke s bankovne kartice te odobrila transakciju, čime je s njezina bankovnog računa isplaćeno nekoliko tisuća kuna, dok dogovorenu uplatu nije primila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna internetska prijevara Tvrtka iz Orehovice ostala bez više stotina tisuća kuna u prevari: Pazite na ovakve e-mailove

Pročitajte i ovo Ilustracija Shvatila da je prevarena Gatala joj zdravlje i bogatstvo, a ni jedno nije stiglo: Žena (58) dala 4000 kuna i shvatila da je prevarena

Policija provodi kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo prijevare, izvijestila je policija.

Također su poslali i upozorenje svim građanima.

"Ako prodajete preko interneta, jedini podaci koje osoba koja vam želi uplatiti sredstva može opravdano tražiti i potrebni su za uplatu jesu: IBAN/broj računa te naziv primatelja. Nikada ne otkrivajte broj svoje kreditne kartice ni CVV/CVC broj", naglašavaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene