Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NESREĆA NA CRESU

Od traktora napravio turistički vlakić i vozio turiste po otoku: Njemica ispala i teško se ozlijedila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na otoku Cresu dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena 62-godišnja njemačka državljanka. Očevidom je utvrđeno da je 38-godišnjak samoinicijativno traktor s priključnim vozilom prenamijenio u tzv. turistički vlakić, a iz njega je u vožnji ispala turistkinja.

Riječ je o nesreći u kojoj je sudjelovao tzv. turistički vlakić kojim je po lokalnoj cesti Beli - kamp Brajdi na otoku Cresu upravljao 38-godišnji hrvatski državljanin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osmorica mladića odlučila ga provozati Bizaran incident: Zadarski turistički vlakić završio u moru

U trenutku nesreće u vozilu su se nalazila četiri njemačka turista, od kojih je 62-godišnjakinja uslijed neprilagođene vožnje uvjetima na cesti (kamenje i neravne površine) ispala iz vozila te se ozlijedila. Njemačkoj državljanki medicinska pomoć pružena je u KBC-u Rijeka, gdje su joj dijagnosticirane teške ozljede, obavijestila je primorsko-goranska policija.

Tijekom provedbe očevida utvrđeno je da je vozilo vlakić bez tehničkog pregleda, neregistrirano i bez obveznog osiguranja, a 38-godišnjak ga je samoinicijativno, od traktora s priključnim vozilom, prenamijenio u tzv. turistički vlakić.

Zbog izazivanja prometne nesreće 38-godišnji vozač po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, a i prekršajno je sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

S obzirom na to da nije ishodio ni odobrenje za obavljanje djelatnosti prijevoza osoba, obavijest je proslijeđena u nadležnu jedinicu lokalne samouprave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene