Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sada se nema što reći'

Njemačko odvjetništvo: Surađujemo s mnogim zemljama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nijemci kažu da će javnost na vrijeme biti obaviještena o razotkrivanju međunarodnog kladioničarskog skandala.

Njemačko Državno odvjetništvo u Bochumu, koje vodi istragu u slučaju manipulacija nogometnih utakmica, odbilo je potvrditi ili demantirati napise hrvatskih medija po kojima se sumnja u manipulaciju prve finalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa 2009. između Dinama i Hajduka koja je završila pobjedom Dinama od 3-0, te da je iz tog razloga na saslušanju Bochumu boravio i sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Više sreće nego pameti Hvalio se dobitnim listićem iz kladionice na internetu, a onda požalio Slika nije dostupna Pogađaju li? Ovisi "Mi se zapravo kladimo koji će tipovi virusa najvjerojatnije kružiti": Cjepivo protiv gripe je kockanje velikim ulozima

>> 'Stavi lovu, sigurno je. Ako Hajduk zabije 20, Dinamo će 22'

>> Teške optužbe iz Njemačke: Zoran Mamić namjestio finale Kupa?!

'Mi samo možemo potvrditi da u sklopu sveobuhvatne istrage surađujemo s vlastima mnogih zemalja i to je sve što u uvom trenutku možemo reći', rekao je zavrhovni državni tužitelj Bernd Bienossek.

On je napomenuo da će javnost biti pravovremeno obaviještena o najnovijem razvoju događaja u razotkrivanju međunarodnog kladiončkog skandala ali da se 'trenutno nema što reći'.

Od priopćenja o izbijanju novog skandala u studenom prošle godine, Državno odvjetništvo u Bochumu, koje je unutar Njemačke specijalizirano za istrage većeg obima na području gospodarskog kriminala, je izdalo samo jedno priopćenje, i to prije dva tjedna, u kojem obaviještava o napredovanju istrage i broju osumnjičenih.

U svom današnjem broju Sportske novosti su objavile kako su Dinamov sportski direktor Zoran Mamić, suci i mafija namjestili prvu finalnu utakmicu Kupa u kojoj je 13. svibnja prošle godine Dinamo pobijedio Hajduk sa 3-0.

Utakmicu je sudio Bruno Marić koji je u prvom poluvremenu isključio dva igrača Hajduka i dosudio kazneni udarac za Dinamo.

U vezu sa slučajem dovodi se Hrvat iz Njemačke Ante Šapina, koji je već bio umiješan u nekoliko afera vezanih za namještanje utakmica, a koji je navodno na utakmici Dinama i Hajduka zaradio 1,4 milijuna eura. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene