Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAKAV ULOV

Nisu prošla ni tri puna tjedna, a policajci s Medveščaka uhitili su još jednog ''kolegu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje prijevare.

Niti 20-tak dana nakon uhićenja lažnih policajaca, oni pravi s Medveščaka uhitili su još jednog ''kolegu''.

U najnovijem slučaju sumnja se da je 38-godišnjak 18. ožujka oko 13:30 naumio domoći se tuđega novca lažno se predstavljajući kao policajac. 

Muškarac se domogao broja 85-godišnjakinje, nazvao je i predstavio se kao policajac i uvjerio da posjeduje krivotvorene novčanice. Nešto kasnije, oko 18:15, došao je do njezina stana i opet joj se lažno predstavio pokazavši joj iskaznicu i značku nalik na policijsku nakon čega mu je ona predala 1050 kuna.

Odmah nakon što je preuzeo novac osumnjičeni je htio napustiti zgradu, no spriječili su ga policijski službenici s Medveščaka. Uz uporabu sredstava prisile uhitili su ga i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Budite sumnjičavi'' Prevaren još jedan naivac: A vi ste iz policije? Nema problema, evo vam stotine tisuća kuna...
Pročitajte i ovo Haker za računalima Apel svima OPREZ Haraju lažni policajci: Uvjeravali ih da je novac krivotvoren, na udaru posebno jedna skupina

Po njegovu dovršetku predan je pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Podsjetimo, ovo je još jedan u nizu sličnih slučajeva, a posljednji se zbio početkom ožujka kada su također policajci s Medveščaka uhitili lažne kolege i bankare, koji su prijevarama i lažima četvero građana ''olakšali'' za 290.000 kuna.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene