Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠTETA JE OGROMNA

Turski radnik svjedočio strašnoj nesreći kod Križevaca: "Začuo sam snažan zvuk, poput bombe. Otišao sam na mjesto događaja vidjeti mogu li pružiti pomoć"

Aktualno Galerija +0 Savas Huseynoglu, očevidac željezničke nesreće kod Križevaca Galerija 1/1 >>
Velika željeznička nesreća kod Križevaca. Rano jutros, u sudaru dvaju teretnih vlakova, iz tračnica je iskočilo šest vagona, a dvojica strojovođa, nasreću, prošla su s lakšim ozljedama. Jedan je prevezen u koprivničku opću bolnicu.

Sudar se dogodio između kolodvora Križevci i Lepavina, a na mjestu nesreće policija provodi očevid. Vatrogasci pomažu u raščišćavanju vagona prevrnutih uz prugu. Promet prugom je obustavljen, a zatvoren je i pružni prijelaz kod kojeg se nesreća dogodila. Policija je obavila očevid, a nastavlja se kriminalističko istraživanje.

Pročitajte i ovo Nesreća u Njemačkoj Sve službe na terenu FOTO/VIDEO Objavljene snimke s mjesta strašne nesreće u Njemačkoj: Prevrnuo se Flixbusov autobus, najmanje je pet osoba poginulo Mario Grbešić "Vlakovi su sigurni" Frontalni sudar vlakova izbjegnut za dlaku: "Ljudski faktor teško je izbjeći kada se dogodi situacija kao što je ova"

''Zaprimljen je jedan pacijent iz prometne, radi se o mlađem muškarcu, primljen je zbog zadobivenih multiplih natučenja bez ozlijede unutarnjih organa s prijelomom kosti lijevog stopala i zasad je van životne opasnosti. Ako će sve biti u redu ne bi trebao biti predugo kod nas. Zaprimljen je samo zbog promatranja i zbog mehanizma povreda, mehanizma kako je nastala trauma'', rekao je dežurni kirurg, Tomislav Jerčinović.

''Po našim saznanjima tehnički je sve bilo ispravno, nakon policijskog očevida znat će se više'', komentirao je član uprave HŽ infrastrukture, Darko Barišić.

''Šteta će sigurno biti milijunska jer se radi o lokomotivama koje su prilično skupe, vagonima, kontejnerima, robi unutra'', otkrio je član Uprave Enna transporta, Petar Glavaš.

Nimalo ugodan prizor

Reporter Dino Goleš nalazi se na mjestu događaja. Još uvijek traje kriminalističko istraživanje, a teška mehanizacija odnijela je zdravi dio preostale konstrukcije HŽ Carga.

Dizel lokomotive odvezli su zdravi dio konstrukcije za Koprivnicu, no iz smjera Križevaca još nije stigla lokomotiva koja bi otklonila kompoziciju vagona Emma grupe.

Šteta je ogromna, slika govori tisuću riječi, prizor nije ugodan, a od siline udarca iskrevljeni su limovi kontejnera pobacani djelovi šina, pa i pruge. Bit će tu posla i na infrastrukturi koju inače baš ovdje obavljaju radnici iz Turske koji su prvu priskočili u pomoć.

''Začuo sam snažan zvuk, poput bombe, tako je odjeknulo. Pogledao sam, ali ništa nisam vidio jer je vani bio mrak. Nazvao sam našeg voditelja projekta i obavijestio ga što se dogodilo, ali savjest mi nije dopustila da ostanem na svojem radnom mjestu. Otišao sam na mjesto događaja vidjeti mogu li pružiti pomoć'', objasnio je radnik Savas Huseynoglu.

Neki mještani su mislili da je bomba, neki da je potres, s onda su došli na mjesto događaja i razbubudio ih je stravičan prizor brže od bilo koje kave. Na ovom području najmanje 48 sati a moguće i duže prometovati će se isključivo autobusima jer posla ovdje ima kao u priči, a vidljivog pomaka zbog istrage još nema. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene