Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Našice: Predao se Vinko Dlesk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policiji se danas prije podne predao odbjegli Vinko Dlesk (35) iz Granica, sela kod Našica, koji je u srijedu, prijeteći puškom, pobjegao policiji kad ga je pokušala sprovesti u osječki zatvor.

Vinko Dlesk (35) iz Granica, koji se nakon dva dana bijega danas u 10 sati i 25 minuta dragovoljno i bez otpora predao policiji u obiteljskoj kući svog šogora u Granicama, bez sredstava prisile doveden je u našičku policijsku postaju, izvijestila je policija.

Pročitajte i ovo Policijska potjera u Zagrebu Priveli su ga VIDEO Detalji dramatične potjere kroz cijeli Zagreb: Otkriveno zašto je jurio kroz crvena svjetla, ozlijedio dvojicu policajaca... Ilustracija Zagrebački bjegunac Policija u filmskoj potjeri lovila bjegunca od Opatije do Rijeke: Autom je krenuo na njih, a onda se dao u bijeg

Nakon kriminalističke obrade, temeljem dovedbenog naloga, tijekom poslijepodneva bit će sproveden u osječki zatvor na izdržavanje pravomoćne zatvorske kazne, rekla je na današnjoj tiskovnoj konferenciji glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske Edita Roterbauer.

Ponovila je da nikakve talačke krize u slučaju Dlesk nije bilo. "Dio medija pomogao je u ovom slučaju, a dio je svojim senzacionalističkim napisima itekako odmogao", rekla je.

Na pitanje novinara zašto je onda u Granicama bilo toliko puno policije, uključujući i interventnu, Tomislav Bilanđić, načelnik sektora policije Policijske uprave osječko-baranjske, rekao je da je takav postupak kada je riječ o dojavi da netko uza se ima automatsko oružje ili se opire policijskim postupanjima.

Zdravko Čuić, odvjetnik Vinka Dleska, danas je rekao kako se njegova klijenta tereti samo za neovlašteno posjedovanje automatskog oružja i ni za što drugo.

Otkrio je i da je Vinko u srijedu navečer bio u njegovu uredu te da je do cijele situacije došlo zbog Vinkova straha od služenja zatvorske kazne i policije, te da je pobjegao zbog straha i nesnalaženja. Odvjetnik navodi i da je obitelj Dlesk zbog svega proteklih dana pretrpjela veliki šok i da je ogorčena neistinama i medijskim napisima zbog čega razmišlja i o tužbama.

Na pitanje novinara kako to da je pokraj svih policijskih ophodnji, Vinko Dlesk mogao doći u ured svog odvjetnika u središtu Našica, policija je odgovorila da je šumovit teren oko Granica izrazito nepogodan za kontrolu te da je Vinko kroz šumu došao k šogoru u Granice koji ga je vozio putovima, koje policija nije mogla pokriti, i dovezao ga u ured odvjetnika Čuića, odakle se Vinko pješice udaljio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene