Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravično ubojstvo

Ubojici iz Međimurja produžena kazna zatvora: Provalio u kuću starice i ukrao joj novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međimurje je u veljači 2020. godine potreslo ubojstvo starije žene. Provaljeno je u njezinu kuću, a ona je ubijena i pokradena. DORH se žalio na dosuđenu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina. Žalba DORH-a je usvojena, a kazna produžena.

Visoki kazneni sud usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu.

Žalili su se na visinu kazne zatvora 30-godišnjaku koji je počinio stravično ubojstvo u mjestu Novakovec u Međimurju.

30-godišnjak je u travnju ove godine proglašen krivim zbog ubojstva počinjenog u veljači 2020. u Novakovcu i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina.

Drugostupanjski sud je nakon žalbe preinačio tu presudu i 30-godišnjaka osudio na kaznu zatvora u trajanju od 25 godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna strava u oroslavju Uhićen muškarac koji je susjeda u Zagorju izbo do smrti. "Čuli smo glasnu prepirku, a onda vrisak: 'Dokle više, majku mu!'"

Muškarac, tada u dobi od 28 godina, u razdoblju između 10. i 17. veljače provalio u kuću nesretne 77-godišnje žene, snažno je udario i ostavio da leži na podu te ukrao neutvrđeni iznos novca.

Na njezinu tijelu pronađene su višestruke ozljede.

Pročitajte i ovo Ilustracija Preminuo nakon 18 dana muka Mladić osuđen na 21 godinu zatvora zbog stravičnog ubojstva u Istri: Muškarca zalio benzinom i zapalio

Tijelo žene je u obiteljskoj kući pronašla susjeda, a kuća je bila u neredu.

Ubijena žena živjela je sama. Susjedi su nesretnu ženu opisali kao mirnu osobu koja nije bila sklona sukobima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene