Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte večeras

Nakon priloga u Provjerenom ravnatelj županijskih cesta i član HDZ-a koji je autom usmrtio biciklista proglašen krivim: ''Pravosuđe je pokazalo da štiti velikog lokalnog moćnika''

Ravnatelj županijskih cesta i član HDZ-a koji je autom usmrtio biciklista proglašen krivim - 10
Ravnatelj županijskih cesta i član HDZ-a koji je autom usmrtio biciklista proglašen krivim - 10 Provjereno
Aktualno Galerija Ravnatelj županijskih cesta i član HDZ-a koji je autom usmrtio biciklista proglašen krivim - 12 Ravnatelj županijskih cesta i član HDZ-a koji je autom usmrtio biciklista proglašen krivim - 12 Foto: Provjereno Ravnatelj županijskih cesta i član HDZ-a koji je autom usmrtio biciklista proglašen krivim - 11 Ravnatelj županijskih cesta i član HDZ-a koji je autom usmrtio biciklista proglašen krivim - 11 Foto: Provjereno Ravnatelj županijskih cesta i član HDZ-a koji je autom usmrtio biciklista proglašen krivim - 10 Ravnatelj županijskih cesta i član HDZ-a koji je autom usmrtio biciklista proglašen krivim - 10 Foto: Provjereno Ravnatelj županijskih cesta i član HDZ-a koji je autom usmrtio biciklista proglašen krivim - 9 Ravnatelj županijskih cesta i član HDZ-a koji je autom usmrtio biciklista proglašen krivim - 9 Foto: Provjereno +7 Ravnatelj županijskih cesta i član HDZ-a koji je autom usmrtio biciklista proglašen krivim - 8 Galerija 1/12 >>
Protiv ravnatelja županijskih cesta Virovitičko-podravske županije, ujedno i člana lokalnog HDZ, koji je u vožnji usmrtio biciklista i pobjegao ne pruživši mu pomoć, ovih dana promijenjena je presuda – ipak je kriv i ide u zatvor na godinu dana.

Provjereno je 2019. godine izvještavalo o slučaju lokalnog moćnika koji je, nakon što je pod utjecajem alkohola vozio i usmrtio biciklista, pobjegao je s mjesta nesreće, a pomoć nije zvao i zatim se dvaput vraćao na mjesto nesreće kako bi uklonio dokaze. Sve je to učinio za volanom službenog automobila na cesti za koju je nadležan, u društvu prijateljice zaposlenice koja je tvrdila kako nije vidjela što se dogodilo jer je baš u tom trenutku gledala u torbicu. Tada je sud ustvrdio da nije kriv, no nakon priloga u Provjerenom drugostupanjski je sud ukinuo presudu i vratio suđenje na početak. Ovih dana donesena je nova nepravomoćna i ona glasi: kriv je i ide u zatvor na – svega godinu dana.

Pročitajte i ovo Oleg Butković i Zoran Milanović Bura se ne stišava HDZ reagirao na Milanovićevo obraćanje, javio se i Butković: "Sam pao, sam se ubio!" Ilustracija u tijeku očevid Biciklist pao i udario glavom: Odvezla ga je hitna, na nogostupu vidljivi tragovi krvi

"Ako ima nešto na cesti, neka letva, pa staneš, vidiš letva je. A ne pregaziti čovjeka i nestati, stati i ne pomoći mu, sjesti u auto i hladnokrvno otići. Meni je to strašno. Ja mu to nikad neću moći oprostiti", kaže za Provjereno supruga stradalog Adrijana Jurišić.

DORH, koji bi trebao zastupati pokojnog Damira, pa tako i njegovu suprugu i dvoje djece, teretio je počinitelja za puko izazivanje nesreće sa smrtnom posljedicom. Iako je presuda izmijenjena, optužnica je ostala ista, pa tako nema ni spomena alkoholu koji je toga dana – po iskazu svjedoka – konzumirao, nema spomena bijega s mjesta nesreće ni nepružanja pomoći. Zato je Adrijana morala angažirati odvjetnika koji zapravo ne može ništa doli pisati podneske sudu i DORHU. Napisao ih je stotine.

"S ovim smo spisom pokazali, pravosuđe je pokazalo da štiti velikog lokalnog moćnika u odnosu na malog zgaženog čovjeka i tako šalje vrlo negativnu poruku hrvatskom čovjeku, a pravosuđe treba biti jednako pravično i dostupno svima na jednak način", kaže odvjetnik Šime Savić.

Cijelu priču pogledajte u večerašnjem Provjerenom na Novoj TV.

 

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene