Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

POSLAN I APEL

Nova nesreća u lovu, a godina je tek počela: Oko ponoći ranjen lovac, policija istražuje što se dogodilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Noćas oko ponoći na području Radovina, prilikom lova, pucanjem iz vatrenog oružja ranjen je 37-godišnji muškarac, javila je policija.

Prevezen je u Opću bolnicu Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede. S ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je lovac ozlijeđen, policija provodi kriminalističko istraživanje.

Pročitajte i ovo Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama''

Ovo je još jedna nesreća u lovu, a godina je tek počela. Prije samo šest dana lovac je na području Buja umjesto divljači zabunom pogodio ženu koja je prolazila šumom. 65-godišnjakinja je završila u pulskoj bolnici s teškim ozljedama, a bujska policija je provela kriminalističku istragu nad 76-godišnjim hrvatskim državljaninom.

PROČITAJTE osnovna pravila sigurnosti u lovu

Policija lovcima uputila apel

Policija apelira na pojačan oprez lovaca te pridržavanje pravila lovačkog ponašanja kako bi se izbjegle takve nesreće. "Propisano je da se lovačko oružje i naboji mogu upotrebljavati samo ako ne ugrožavaju sigurnost ljudi i imovine", navode iz policije.

Zakon o lovstvu propisuje da je zabranjeno loviti divljač lovačkim oružjem u pojasu 100 metara od granice naselja, odnosno 300 metara od granice naselja većih od 10.000 stanovnika u nizini i prigorju te 200 metara od granice naselja većih od 10.000 stanovnika u brdsko-planinskim područjima.

"Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana propisano je kako je lovačko oružje vatreno oružje kojim je dopušteno loviti divljač po propisima o lovstvu. Lovačko oružje ne smije se nositi bez oružnog lista i isprave o identitetu te se ne smije upotrebljavati izvan lovišta, civilnih strelišta ili drugih mjesta koja su određena za vježbe gađanja", navode iz policije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene