Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uglavnom stranci

Zbog DROGE na glazbenom festivalu privedene 122 osobe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na najvećem europskom festivalu bass glazbe kraj Pule, privedene su 122 osobe kod kojih su otkrivene razne vrste droga.

Tijekom najvećeg europskog festivala bass glazbe i sound system kulture 'Outlook' u Štinjanu kraj Pule, od 28. kolovoza do 2. rujna, privedene su čak 122 osobe kod kojih su otkrivene razne vrste droga, od marihuane koje je pronađeno njaviše do male količine kokaina, izvijestila je istarska policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kemiijski dodaci Dolaze iz iz podrumskih laboratorija, a mladi završavaju na psihijatriji zbog paranoje i halucinacija: Samo jedan ovakav joint može i ubiti Ilustracija U Španjolskoj Uhićen Crnogorac s Interpolove tjeralice: Pogledajte kakav je show napravio prije nego što je pao policiji u ruke

Najviše uhićenih je iz Velike Britanije, čak 67, a slijede hrvatski državljani (15). Droga je pronađena i kod pet Švicaraca i pet Talijana, po četiri državljana Francuske i Njemačke, tri državljana Portugala i Rumunjske, po dvoje državljana Španjolske, Mađarske, Novog Zelanda i Luksemburga te po jednog državljanina Izraela, Poljske, Nizozemske, Češke, Grčke, Švedske, Belgije i Brazila.

>> Drogirala se pa dojila bebu, dijete preminulo predozirano

Voditelj Službe organiziranog kriminaliteta istarske policije Mile Orešković kazao je da je u svim zaplijenama oduzeto ukupno 330 grama marihuane, 103 grama hašiša, 289 tableta ecstasy, 51 komad LSD-a, 33,6 grama amfetamina ili metamfetamina, 25,15 grama ketamina, 12,8 grama mefedrona i 0,7 grama kokaina.

'Od 122 osobe, koje su zatečene s opojnom drogom, za njih 115 utvrđeno je da su počinili prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga te su im izdani prekršajni nalozi, dok je za sedam osoba utvrđena sumnja da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama', istaknuo je Orešković, dodavši kako se radi o troje državljana Velike Britanije, troje hrvatskih državljana i jednom državljaninu Švicarske.

U policiji kažu da su oni zatečeni s drogom koju su namjeravali preprodati, ili pak u samom činu preprodaje. Kod njih je otkriveno ukupno 139,9 grama marihuane, 33,8 grama hašiša, 259 tableta ecstasy, 29 komada LSD-a, 6,9 grama amfetamina i 16,35 grama ketamina.

Osim droge oduzeto im je i 28.400 kuna te 270 eura za koje se sumnja da su zaradili preprodajom droge. Od sedam osoba protiv kojih su podnijete kaznene prijave šest ih je pritvoreno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene